avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1616 soluții astăzi
Forum Activitate chucki21

Activitate chucki21

Buna a seara,

Permisul mi-a fost suspendat pentru 90 zile, am dat examen pentru redobandire permis si am ajuns la 30 zile. In cererea tip pentru restituire permis, dupa expirarea celor 30 zile, scrie ca alaturi de copie CI, proces-verbal..e.tc trebuie sa aduc si dovada conducere.Acest document din pacate nu il mai am (l-am aruncat din momentul in care cele 15 zile au expirat) .Ce pot face acum? Fara acest document sa inteleg ca nu imi mai pot primi permisul ?

Multumesc frumos

Răspuns la discuția Suspendare permis 90 zile
Am inteles, va multumesc mult
Răspuns la discuția Suspendare permis 90 zile
Indraznesc sa va mai intreb un ultim amanunt

Dupa contestatie, pierd procesul, mai am dreptul dupa 5, 6 luni de la Hotarare sa mai dau acel examen ce imi reducea pedeapsa la 30 zile ?

Multumesc mult
Răspuns la discuția Suspendare permis 90 zile
Va multumesc mult de tot
Buna ziua,

Doua intrebari:

Am permisiul suspendat pentru 90 zile si citind legislatie gasesc 2 variante de reducere a pedepsei. O varianta in care dau examen si pedeapsa se reduce cu 30 zile si o alta varianta in care pedeapsa se reduce la 30 de zile. Diferenta fiind foarte mare va rog frumos sa ma lamuriti care din cele 2 variante este cea corecta ?

Am contestat procesul verbal dar am depus contestatie la alt tribunal (cel din localitatea de domiciliu) si nu la cel in raza judetului in care am fost amendat.Am primit certificat de grefa ce fac acum cu el deoarece daca merg la politia din localitatea respectiva tare imi este sa nu considere ca nu are valoare avand in vedere cele mai sus amintite. Totodata cum se va desfasura procesul si daca se va mai desfasura daca am depus aiurea actele ? Ce e de facut?

Multumesc mult
Buna seara,

In urma cu ceva vreme un accident in care au fost implicate 3 masini .(un sofer loveste din spate pe cel de al doilea si acesta intra pe contrasens si ma loveste pe mine) . La vremea respectiva primul sofer de la care a pornit tamponarea, a fost scos vinovat urmand ca pe asigurarea acestuia sa se faca reparatiile la celelalte doua autovehicule. Acesta a contestat in instanta acest proces verbal , intimat e Politia; el este petentul iar eu urmeaza sa ma prezint in calitate de Intervenient.
Daca se va dispune anularea procesului verbal ce fac eu in acel moment?Deoarece in acest caz, al doilea sofer, cel care a intrat pe contrasens va fi de vina.(dupa parerea mea) ; numai ca parerea mea nu e act oficial...asa ca ce pot face eu din acel moment ?

Multumesc frumos
Răspuns la discuția Problema CASCO sau RCA
Multumesc mult pentru raspuns dar revin cu o intrebare;
Pot cei de la FGA sa spuna ca nu pot plati pentru ca nu ei au verificat dauna?Inspectorul lor de la daune nu a vazut masina lovita(in cazul acesta as astepta min 3 saptamani, m-am informat).

Multumesc
Buna ziua,

Am o dubla problema sunt omul blindat de asigurari dar cu ambele am probleme.
Am fost lovit de o masina ce are RCA la Astra iar eu am CASCO la Allianz Tiriac. Dupa accident politia m-a facut atent ca am ITP-ul expirat de 1 luna si mi-au retinut talonul dandu-mi in aceiasi zi o dovada de circulatie provizorie pentru 15 zile (mentionez ca masina mea arata impecabil fiind unicul proprietar si cu doar 60000km)
Am zis sa merg pe Casco in regress avand in vedere situatia de la Astra si incercand sa ma folosesc de doua chestiuni in dialogul cu Allianz si anume:
1. casco in regress, nu e vina mea, bani se pot recupera de la fondul de Garantare
2. in momentul in care mi-am prelungit polita casco cu inca un an eu aveam ITP-ul expirat in acel moment si nimeni nu a bagat de seama(nu au verificat).Daca ma atentionau 100% imi faceam ITP-ul


Dosarul a fost respins

Intrebari:
1. - Ce sanse mai am cu Allianz ce pot invoca? pot sa le cer banii platiti pe asigurare deoarece in momentul prelungirii eu aveam ITP-ul expirat...

2. - Pot sa-mi repar masina singur(pe banii mei in reprezentanta) si folosindu-ma de inspectia de dauna a celor de la Allianz + poze + documente; sa cer celor de la Fondul de Garantare plata despagubirii (apeland la RCA-ul celui vinovat) ?
Daca as sta cu masina in service pana cand cei de la ASF trimit pe cineva sa afca inspectia de dauna + plata ar dura enorm de mult si am nevoie de masina. Ce pot face in aceasta situatie?

Multumesc mult de tot


Multumesc frumos
..sa inteleg ca donatia pica...numai vanzare-cumparare.
Sechestru in acest caz se poate pune pe casa?avand in vedere ca actul de vanzare-cumparare s-a incheiat...ei au luat apartamentul dar nu au platit acel comision..intr-un fel nu au girat cu nimic.Agentia imobiliara poate cere sechestru pe casa pentru plata comisionului?
...se poate face inchisoare daca nu au de unde plati avand in vedere ca raman doar cu pensia..si asta inseamna sa plateasca in aprox 50 de ani ceea ce nu cred ca va conveni agentiei)