avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Activitate Cornelia gh

Activitate Cornelia gh

De asemenea cumparatorul se ocupă cu achizitia de terenuri si a avut actele de proprietate in copie inca din luna iulie a anului trecut. Eu am vândut pentru prima dată un teren..nu știu cum sa ies din această situație. .
Buna ziua si multumesc mult pentru răspunsurile de pana acum. Mai am o problema cu un contract de vânzare cumparare. Am vândut un teren mostenit de la mama, pe care a fost o vie. In ultimii ani, dupa moartea mamei , nu am fost la acel teren. Pe o suprafață mare, pe tot dealul a fost scoasă via de catre vecini sau persoane din satul respectiv, fără acordul proprietarilor. Am vândut acest teren in luna decembrie, asa cum era in actele de moștenire si cum au făcut si cei de la primărie. .teren cu vie. In luna aprilie m-a sunat cumparatorul sa imi spuna ca l-am inselat..ca am vândut ceva care nu exista. De atunci..am intrat in a 5a luna de hărțuire prin telefon si mesaje. Astazi am primit notificare de la avocatul lui prin care mi se cere sa restitui suma de 7000 de lei ca despăgubire. Sau urmează proces..penal, civil..aau mai multe. Din câte am aflat de la primărie, suma cu care am vândut acest teren este mai mica cu o mie de euro decât prețul real al terenului. De asemenea in actul de vânzare cumpărare scrie ca: cumpărătorul cunoaste situația juridica si faptica a terenului. Ce credeți ca ar trebui sa fac in acesdta situatie?
Intreb pentru tatal meu, are permisul expirat din 2018. Nu știu dacă trecem vizita medicala la 84 de ani desi e in stare de sănătate buna..
Am sperat ca asa cum ati spus,find un singur proces verbal. ..o pot reduce la 30 de zile..mare e Dumnezeu si supravietuiesc..si am învățat si lectia care imi era necesara. .
Mulțumesc!
Un singur proces verbal pe care sunt menționate ambele abateri, scrie 90 de zile. Dar politistul mi-a spus sa nu ma bucur pentru ca dupa cele 90 de zile, urmează cele 30...sper sa aveți dreptate. .oricum, permisul e la ei...

latka a scris:

Nu stiu cum s-a facut constatarea, v-a facut PV pentru fiecare fapta, sau le-a trecut in acelasi proces verbal.
Daca e prima varianta (ati spus ca aveti 120 de zile), pentru viteza aveti 90 de zile si puteti reduce la 30. Pentru a doua fapta faceti separat inca 30 de zile. Deci total 60.
Daca erau trecute in acelasi PV nu puteat lua mai mult de 90.
Articolul 104^1
(1) În cazul săvârșirii a două sau a mai multor contravenții care atrag și suspendarea exercitării dreptului de a conduce, constatate prin același proces-verbal, perioada de suspendare se calculează prin însumarea perioadelor prevăzute pentru fiecare faptă, fără ca aceasta să depășească 90 de zile.
[ link extern ]

Se sancționează conducerea cu permisul expirat?
Mulțumesc! Si daca trec examenul, la cât se reduce perioada de suspendare?

Cornelia gh a scris:

Mi-a fost reținut permisul de conducere pe o perioadă de 4 luni pentru viteza..102km pe ora in localitate si depadire pe linia continua. .eram doar eu si polițiștii pe drum..întrebarea este daca pe perioada starii de alerta se prelungește automat dovada. .mâine ar fi ultima zi in care pot conduce. Sau ce demers pot facesa pot scurta perioada de suspendare. .afara de exanul cu 13 din 15..

Mi-a fost reținut permisul de conducere pe o perioadă de 4 luni pentru viteza..102km pe ora in localitate si depadire pe linia continua. .eram doar eu si polițiștii pe drum..întrebarea este daca pe perioada starii de alerta se prelungește automat dovada. .mâine ar fi ultima zi in care pot conduce. Sau ce demers pot facesa pot scurta perioada de suspendare. .afara de exanul cu 13 din 15..