avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Activitate Ana mariahr

Activitate Ana mariahr

Bună ziua! Vin cu următoare speță: mătușa mea a primit casa părintească prin act de vânzare cumpărare când ambii părinți erau în viata. Casa ii va reveni ei după decesul acestora. Tatăl ei a decedat, rămânând alte terenuri și bunuri. În urma cu un an, mama acesteia împreună cu frații au fost la notar împărțind terenurile rămase. Mătușa mea a semnat următoarea declarație: prin aceasta declarație, cunosc faptul ca pierd dreptul de a moșteni totalitatea bunurilor mobile și imobile care au aparținut defunctului meu tata G. N. Subsemnata G. M. declar ca mi s-a pus în vedere faptul ca prezenta declarație produce efecte în raport de întreaga succesiune și nu doar fata de bunurile determinate individual din masa succesorala. " Intrebarea mea este, dacă aceasta mai are dreptul la casa pe care părinții i-au vândut-o înainte? Aceasta declarație ii taie acest drept? Sau se aplica din momentul semnării? Mulțumesc!
Pai dezvoltatorul ne a spus ca atunci vor fi gata actele, durează pana se va intabula blocul. Și ne lasă să ne mutam în el, fără a avea actele în regula
Vom pierde dosarul pentru Noua Casa. Scrisoarea de garantare va expira.
Bună ziua! În urma cu un an soțul meu a aplicat pentru proiectul Prima Casa, achiziționând un apartament. În acel moment blocul era în construcții, termenul de predare fiind martie 2022. În luna februarie am primit un act adițional prin care se prelungeste data predării în 30 august 2022. Acum ne au anuntat ca ne vor preda apartamentul în 15 august, dar actele le vom semna în luna noiembrie sau decembrie. Problema este ca scrisoarea de garantare de la banca își pierde valabilitatea în luna octombrie, noiembrie anul acesta. Cum se poate preda un apartament fara a fi intabulat și fără a semna contractul de vânzare cumpărare? Cum putem proceda pentru a nu pierde dosarul deja depus la banca? Cum ne sfătuiți sa procedam? Mulțumesc!
Bine ziua! Vin cu următoarea speță: un cuplu dorește sa achiziționeze un imobil prin proframul prima casa, acestia nefiind casatoriti. Creditul este pe numele unuia dintre parteneri. Se semnează antecontractul, tot pe numele aceluiași partener. Intrebarea mea este, daca aceștia se căsătoresc pana la semnarea contractului de vanzare cumpărare a imobilului, acesta devin bun comun sau rămâne in totalitate a titularului?
Multumesc!