avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! În urma cu un an soțul meu a aplicat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! În urma cu un an soțul meu a aplicat pentru proiectul ...

Bună ziua! În urma cu un an soțul meu a aplicat pentru proiectul Prima Casa, achiziționând un apartament. În acel moment blocul era în construcții, termenul de predare fiind martie 2022. În luna februarie am primit un act adițional prin care se prelungeste data predării în 30 august 2022. Acum ne au anuntat ca ne vor preda apartamentul în 15 august, dar actele le vom semna în luna noiembrie sau decembrie. Problema este ca scrisoarea de garantare de la banca își pierde valabilitatea în luna octombrie, noiembrie anul acesta. Cum se poate preda un apartament fara a fi intabulat și fără a semna contractul de vânzare cumpărare? Cum putem proceda pentru a nu pierde dosarul deja depus la banca? Cum ne sfătuiți sa procedam? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: AntoanelaC , utilizator 08:40, 8 Iulie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Și care e motivul pentru care contractul nu se poate semna decât în noiembrie?
Vom pierde dosarul pentru Noua Casa. Scrisoarea de garantare va expira.
Pai asta am spus. De ce nu semnați contractul de vânzare în august sau septembrie?
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2022
raluk0207, utilizator
Pai dezvoltatorul ne a spus ca atunci vor fi gata actele, durează pana se va intabula blocul. Și ne lasă să ne mutam în el, fără a avea actele în regula
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vă mutați degeaba dacă nu puteți să îl cumpărați.Chiar nu se găsesc apartamente cu toate actele în regulă?

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare-cumparare expirat ade09_85 ade09_85 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi de ordin juridic in ceea ce priveste cumpararea unui apartament prin programul \\"Prima Casa\\". In luna ... (vezi toată discuția)
Antecontract la achizitia unui apartament nou elenadumi elenadumi Buna ziua, Am platit avansul de 1500 euro si am semnat un act de rezervare pentru un apartament cu 3 camere in Popesti Leordeni. Constructorul e persoana ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie noua Irmuresan Irmuresan Buna ziua am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. Doresc sa intabulez o casa (duplex - constructie nou) si mi s-a spus ca sunt 3 etape: Primaria, ... (vezi toată discuția)