avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Activitate Anda235

Activitate Anda235

Bună ziua,
Sunt în perioada de preaviz pana la sfârșitul lunii și mai am vreo 7 zile de concediu (concediu de odihna, recuperări pentru sărbători lucrate, etc). Din câte știu este legal sa îmi acorde zilele libere în preaviz dacă vreau sa mi le iau. Șefa mea zice ca mi le pot plăti dacă nu le iau, dar eu vreau sa îmi iau liber. Există vreun motiv pentru care nu ar fi de acord cu asta?
Mulțumesc!
Bună ziua,
Mi-am semnat demisia de la firma la care lucrez, ultima zi de preaviz fiind pe data de 29.01.2024. Intrebarea mea este dacă ar fi vreo problemă să semnez contractul de munca cu firma unde voi pleca tot pe data de 29.01.2024? Sau ce alte soluții as avea?
Mulțumesc,
Buna ziua,
În data de 18 aprilie am inceput un contract part-time, iar de la 1 mai am trecut la full-time. Perioada de proba este de 3 luni. Aceasta se va încheia luând în calcul data de 18 sau pe cea de pe 1?
Multumesc,
Bună ziua,
Dacă sunt în perioada de preaviz pot solicita angajatorului o adeverință care să ateste vechimea în muncă?
Știu că aceasta se primește la sfârșitul perioadei de preaviz,dar as avea nevoie de aceasta cat mai repede pentru a ma înscrie în colegiul farmacistilor.
Mulțumesc!
Bună ziua,
Aș dori să știu dacă se poate să mă mut de la medicul actual de familie, deși nu a trecut încă perioada de 6 luni. Menționez că motivul pentru care vreau să plec este că mă voi muta din oraș.
Mulțumesc!
Buna ziua,

As dori sa stiu in cat timp este obligata o asociatie sa elibereze adeverinta/certificatul de voluntariat de la data solicitarii?
Menționez că au trecut deja 6 luni de când am facut solicitarea.