avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Activitate nicks

Activitate nicks

Răspuns la discuția Folosire contract de voluntariat
In acest caz, ce solutie legala am ca II, sa colaborez cu cineva(persoana fizica), tinand cont ca aceasta persona nu va avea nici un castig material?
Răspuns la discuția Folosire contract de voluntariat
Dar o II?
Buna ziua,

As dori sa stiu care sunt conditiile in care un PFA sau II ar putea face un contract de voluntariat cu o persoana fizica. Ce presupune asta si ce acte si formalitati ar trebui indeplinite? Mentionez ca persoana fizica doreste sa invete si nu solicita nici o retributie materiala.

Multumesc.
am inteles. multumesc pentru raspunsuri.
dar in cazul in care se "sare" peste acordul parintelui si se merge direct pe hotararea instantei, ce poate face in acest caz parintele ramas in tara?
dar daca cel care pleaca cu copilul are intentia sa ramana acolo, aici este vorba de rea intentie din partea celuilalt parinte? si cum poate instanta sa hotarasca asta? cum poate sti mai bine decat celalalt membru al familiei ce intentii are persoana care pleaca?
exista un asemenea acord legal? si pana la ce varsta a copilului (pana la majorat)?
Buna ziua,

As dori sa aflu parerea dvs. despre o anumita situatie familiala.
Datele problemei: un sot, o sotie si un copil minor. Daca unul dintre soti doreste sa efectueze o calatorie (vacanta) in afara granitelor tarii impreuna cu copilul, ce mijloace legale are celalalt sot pentru a nu permite iesirea copilului din tara?

Va multumesc

Răspuns la discuția contract in euro
Ma poate ajuta cineva?
Buna ziua. Sint PFA si am incheiat un contract cu un client cu plata in euro. Este vreo problema? Daca am gresit cum pot remedia asta?
A doua intrebare se refera la avansul primit. In contract am specificat ca voi primi avans iar restul sumei de bani la finalizarea contractului. Problema este ca am dat bon pe toata suma si nu pe avans si restul de bani, asa cum am aflat ulterior ca se face. Cum pot remedia greseala asta? Va multumesc.