avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Activitate Geoflor

Activitate Geoflor

Bună ziua, însă asta înseamnă că din mai 2020 și pana azi, în baza a ce document angajatul a fost în telemunca?

Cornel Vasile a scris:

Daca nu s-a modificat sintagma "stare de urgenta" in "stare de alerta", atunci in opinia mea actul aditional nu-si mai produce efectele pentru care a fost incheiat.
In speta, se poate emite o decizie unilaterala.

Bună ziua. Dacă intrarea în telemunca s-a făcut prin act aditional care preciza pana la incetarea stării de urgenta, însă a continuat în mod tacit și în perioada stării de alerta, pana la momentul actual, angajatorul poate spune ca actul a expirat când s-a terminat starea de urgenta și ca dorește reîntoarcerea salariatului la birou acum? Adică fără acordul de voința al părților și fără semnarea unui nou act adițional? Pur și simplu poate da o decizie unilaterala? Va mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Adică angajatorul trebuie sa ne ofere un alt act adițional pe care putem sau nu sa îl semnam. Am înțeles corect?

Cornel Vasile a scris:

In acest caz,va trebui incheiat un act aditional.

Însă acest act adițional semnat de fiecare dintre angajații în cauza, spune ca angajatorul modifica unilateral contractul de munca pentru începerea activității de telemunca.

Cornel Vasile a scris:

Telemunca a fost dispusa prin act aditional sau prin decizie?

Bună ziua, prin act adițional la contractul individual de munca.

Cornel Vasile a scris:

Telemunca a fost dispusa prin act aditional sau prin decizie?

Bună ziua, as avea nevoie de o lămurire în ceea ce privește reîntoarcerea la birou din telemunca. Angajatorul poate chema la birou doar o parte dintre angajați permanent în timp ce restul pot continua telemunca pe termen nedeterminat, având în vedere ca natura activității este aceeași? Nu este o forma de discriminare? Reîntoarcerea la birou nu ar trebui sa fie prin rotație sau cumva sa implice toți angajații? Va mulțumesc.