avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua. Dacă intrarea în telemunca s-a făcut ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua. Dacă intrarea în telemunca s-a făcut prin act ...

Bună ziua. Dacă intrarea în telemunca s-a făcut prin act aditional care preciza pana la incetarea stării de urgenta, însă a continuat în mod tacit și în perioada stării de alerta, pana la momentul actual, angajatorul poate spune ca actul a expirat când s-a terminat starea de urgenta și ca dorește reîntoarcerea salariatului la birou acum? Adică fără acordul de voința al părților și fără semnarea unui nou act adițional? Pur și simplu poate da o decizie unilaterala? Va mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:42, 18 Septembrie 2021
Daca nu s-a modificat sintagma "stare de urgenta" in "stare de alerta", atunci in opinia mea actul aditional nu-si mai produce efectele pentru care a fost incheiat.
In speta, se poate emite o decizie unilaterala.
Bună ziua, însă asta înseamnă că din mai 2020 și pana azi, în baza a ce document angajatul a fost în telemunca?

Cornel Vasile a scris:

Daca nu s-a modificat sintagma "stare de urgenta" in "stare de alerta", atunci in opinia mea actul aditional nu-si mai produce efectele pentru care a fost incheiat.
In speta, se poate emite o decizie unilaterala.

Din ce postati, nu exista document, iar activitatea s-a desfasurat la "mica intelegere ".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz semnare act adițional, schimbare cm mihai lupu mihai lupu Bună ziua, datele problemei: - contract de munca la domiciliu - Firma vrea sa schimbe tipul contractului la domiciliu în contract de munca cu clauza de ... (vezi toată discuția)
Telemunca CristiApo CristiApo Buna ziua! In data de 01.10.2020 am primit un email de la un superior, fara vreo notificare in prealabil sau o discuție verbală, in care mi se spune că s-a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, un profesor a refuzat semnarea actului adițional/acord ... Lidia Baroi Lidia Baroi Buna ziua, Un profesor a refuzat semnarea actului adițional/acord privind telemunca, dar desfășoară orele on-line de acasă. Are dreptul acesta? Să ... (vezi toată discuția)