avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Telemunca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Telemunca

Buna ziua!
In data de 01.10.2020 am primit un email de la un superior, fara vreo notificare in prealabil sau o discuție verbală, in care mi se spune că s-a luat o decizie la nivelul managementului prin care s-a hotărât întoarcerea mea la birou de săptămâna următoare.
Am mai vorbit cu colegii mei iar ei nu au primit un astfel de email, au fost întrebați verbal de către managerul de departament daca vor sa vina, aceștia au întrebat dacă este obligatoriu sau opțional, managerul le-a comunicat că este opțional iar aceștia din urmă au refuzat întoarcerea la birou.
Eu și cu un alt coleg nu am avut parte de aceasta abordare mai diplomată, noi am fost "selectați" fara drept de apel ca sa revenim la birou.
Văzând acest email și aceasta nedreptate am continuat pe firul normal al evenimentelor, am mers către managerul de departament sa îl întrebam ce este cu această decizie a managementului și de ce vizează doar două persoane. Acesta a ales sa nu divulge nimic și a jucat cartea inocenței, a spus că nu știe nimic în legătură cu această decizie și că trebuie să ne conformăm. Eu i-am argumentat faptul că această decizie de management (decizie care nu a fost făcută publică și nici nu știu dacă există), intervine peste o altă decizie din luna mai, emisă de către directorul general al companiei și semnată de către toți angajații companiei, in care se se spune clar că angajatul poate presta servicii de telemunca pe toată durata stării de alertă, stare de alertă care s-a prelungit până pe 15.10.2020.
Aducând acest argument și multe altele care țin de siguranța personala, transportul, eventualele problemele de sănătate, el (managerul) a conținut să spună că nu stie despre ce este vorba și că trebuie să ne conformăm decizie.
Întrebarea mea este, aceasta decizie a managementului de care se vorbește și care nu a fost făcută publică o pot contesta sau mă pot opune ei?
Consider că în momentul de față se aplica o tactică abuzivă de reîntoarcere la birou, toată lumea este speriata de numărul tot mai mare de cazuri și nimeni nu dorește sa se întoarcă, consider că lipsa de transparența trebuie pusă la îndoiala și nu justifica abuzul de putere și mai consider că se face o discriminare deoarece această decizie vizează doar două persoane dintr-un departament de 20+ de persoane.
Va mulțumesc,
Aștept cu interes răspunsurile voastre.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:05, 3 Octombrie 2020
Telemunca in baza carui document o exercitati, act aditional sau decizie unilaterala a angajatorului?
In baza unei decizii unilaterale a angajatorului
Atunci, tot in baza unei decizii se poate reveni.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Octombrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Telemuncă MihaelaaC73 MihaelaaC73 Bună ziua, În cadrul firmei în care lucrez. există mai multe departamente. Managerul departamentului din care fac parte, ne-a transmis că o dată cu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. dacă intrarea în telemunca s-a făcut prin act ... Geoflor Geoflor Bună ziua. Dacă intrarea în telemunca s-a făcut prin act aditional care preciza pana la incetarea stării de urgenta, însă a continuat în mod tacit și ... (vezi toată discuția)
Solicitare ștergere e-mail-uri K-tlyn K-tlyn Bună ziua, Lucrez la o societate comerciala care printre alte unelte menite a mă ajuta în munca pe care o prestez, mi-a oferit și o adresă de e-mail (cu ... (vezi toată discuția)