Buna ziua,am un an si doua luni trecute pe cartea de munca dar pentru care nu sau platit contributie.Se iau in calcul la pensie limita de varsta ca necontributiva?
O zi buna
in cazul noii legi a pensie se mai tine cont de legea 212 din 7 iulie2023,(poluare)Persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă cei care beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizarea prevăzută la alin. (4).
Buna ziua,sunt nascuta in august 1963 si locuiesc in orasul Bacau de cand
m-am nascut.Beneficiez de cei doi ani reducere la varsta de pensie (normal la 62 ani si 6 luni)?
In cazul pensionarii anticipat la 60 ani perioada de șomaj se ia în considerare ca perioada de contribuție (am aprox.2 ani acumulați in mai multe etape în decursul celor 35 de ani de muncă)Mulțumesc.
Buna ziua,am 59 ani,vechime in munca de 29 ani,am absolvit facultatea la zi (5 ani),stagiu militar 6 luni si am fost in somaj 9 luni.Doresc sa ies la pensie (anticipat)la 60 ani.
se poate?
Multumesc
Buna ziua,ma numesc Luiza ,am 58 ani,22 ani pe cartea de munca si am 4 ani reducere pt.grupa a doua de munca .Avand in vedere ca varsta de pensionare e 62 ani si 6 luni (nascuta in 1963)pot iesi la pensie la varsta de 58 ani si 6 luni?