avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Activitate carmen.andreea

Activitate carmen.andreea

Buna dimineata,

Va multumesc frumos pentru raspuns. Am deschis 2 dosare diferite cu un onorariu total de 8000 lei. Am discutat cu Dl. Av in urma cu cateva saptamani si intr-adevar l-am rugat sa trimita o adresa ceva, sa urgentam si mi-a spus ca urmeaza sa faca acest demers insa bineinteles nu am de unde sti ca a procedat intr-adevar asa.

Este o firma mare de avocatura din Buc si am mers pe premiza ca mai bine dau un ban in plus in speranta ca serviciile vor fi pe masura insa sunt putin dezamagita de modul in care se ocupa de situatie.

Saptamana viitoare il voi contacta iarasi.

Multumesc inca o data
Cele bune

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Daca aveti avocat negociați cu acesta sa facă demersuri pentru urgentare.
Avocatii pot face asa ceva dar se percep plăti separate pentru asa ceva.
Vedeți dacă avocatul este de treaba și va face gratis asa ceva.
Daca ati plătit mai mult de 5000 lei o poate face și gratis dacă avocatul este cumsecade.

București 2023

Buna ziua,
Desi nu ma bucura raspunsul Dvs :) , va multumesc frumos pt timpul acordat. Rabdarea se cam pierde dar bine ca tutun este.
Cele bune
Buna ziua, va rog daca se poate un raspun la urmatoarea situatie.
Am 2 procese civile, deschise de mine, contestatie la executare, pentru care ma reprezinta o firma de avocatura. Anul trecut in luna Noiembrie, instanta mi-a dat castig de cauza prin hotarare la ambele dosare. Dl. Av. imi tot spune de aproape 6 luni ca inca nu au primit documentele in original din partea instantei prin posta nici pana acum. Intimatul are 15 zile drept de recurs de la comunicare insa avocatul mi-a precizat ca aceste 15 zile decurg din momentul primirii acestor hotarari prin posta, si nu de la data care apare pe portaj.justitie,ro, de exemplu. Inteleg ca sistemul judiciar din Romania are multe lacune, dar totusi, chiar asa sa dureze 6 luni sa primeasca aceste documente in original? Va rog daca se poate un sfat / o parere. Multumesc anticipat
Buna dimineata, ma intereseaza sa aflu, daca ma poate ajuta cineva va rog care este diferenta dintre Control judiciar si Arest domiciliar (cu bratara electronica la picior) . Multumesc anticipat
Buna ziua,
Parintii mei au vanzut o masina (Dacia 1900 toamna :) ) in urma cu vreo 20 ani pentru a fi casata. Ei nu au primit nici un document ref la acest aspect si firma respectiva nu mai exista.
De atunci, ei platesc anual in continuare impozitul la stat pentru aceasta masina.
Doresc sa ii ajut sa finalizam cumva cu aceasta situatie.

Asadar, va rog daca ma puteti indruma de unde sa incep si ce anume trebuie sa fac / facem.

Va multumesc anticipat.
Buna dimineata,

Va multumesc foarte mult pentru informatiile oferite. Intr-adevar ma refeream la faptul ca va cere sa munceasca, imi cer scuze ca nu am precizat foarte exact, insa Dvs. ati intuit foarte bine :) Sunt informatii foarte importante pentru ca nu le stiam detaliate asa.

Ii vom transmite si lui in cel mai scurt timp oricum.

Ne este clar acum ca sansele sunt aproape inexistente ca al lui caz sa ajunga la Inalta Curte de Casatie si Justitie si ca efectiv trebuie sa isi ispaseasca pedeapsa pentru greselile lui.

Multumesc frumos inca o data.

Cele Bune,

Avocat Iofcea Maria-Cristina a scris:

Buna seara!

Prietenul dvs trebuie sa execute 2/3 din durata pedepsei pentru a putea beneficia de liberarea, pe langa celelalte conditii, respectiv 30 de luni.

Cred ca prin acea modificare va referiti la prevederile art. 1oo alin. (3) Cod penal. In conditiile in care acesta si munceste in penitenciar, zilele muncite pot fi considerate ca executate in modul urmator:
"1) în cazul în care se prestează o muncă remunerată, se consideră 5 zile executate pentru 4 zile de muncă;
2) în cazul în care se prestează o muncă neremunerată, se consideră 4 zile executate pentru 3 zile de muncă;
3) în cazul în care munca este prestată pe timpul nopții, se consideră 3 zile executate pentru două nopți de muncă;
4) în cazul participării la cursurile de calificare ori recalificare profesională, se consideră 20 de zile executate pentru absolvirea unui curs de calificare ori recalificare profesională."
In orice caz, trebuie sa execute efectiv jumatate din pedeapsa stabilita.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

a) cel condamnat a executat cel puţin două treimi din durata pedepsei, în cazul închisorii care nu depăşeşte 10 ani, sau cel puţin trei pătrimi din durata pedepsei, dar nu mai mult de 20 de ani, în cazul închisorii mai mari de 10 ani;

Am gasit un articol pe acest site din 2018 si 2019, precum ca a fost inaintata o noua Propunere legislativa privind modificarea Codului Penal, si printre altele, prevedea ca detinutii condamnati pana in 10 ani ( acest caz avand 3 ani si 9 luni) ar putea beneficia de liberare conditionata dupa executarea a cel putin jumatate din pedeapsa (asadar aprox. 1.9 ani). Din pacate nu reusesc sa gasesc pe internet aceasta informatie concreta si sincer va spun ca nici nu inteleg termenii juridici.

Din raspunsul Dvs inteleg ca nu s-a aprobat aceasta lege de catre seful statului si concret in acest caz, din cei 3 ani si 9 luni de detentie primiti, detinutul trebuie sa ispaseasca cel putin 2/3 adica 30 luni. imi puteti confirma va rog frumos? Multumesc anticipat
O alta intrebare daca se poate va rog, pentru ca sunt complet in necunostinta de cauza.
Din totalul de 3 ani si 9 luni cat a primit, am inteles ca poate iesi mai repede in urma bunei purtari, sau ca va cere (daca se aproba) sa presteze munca acolo. Cu siguranta exista niste criterii in acest sens. Cu ce perioada se poate reduce, cum, de la cine se poate afla cu cat se poate reduce pedeapsa. In competenta cui va fi acest lucru? A penitenciarului? Inculpatul va trebui sa faca vreo cerere / petitie dupa o anumita perioada de timp?
Va mulumesc frumos pentru raspuns si pentru infromatiile oferite. Studierea dosarului este ceea ce nedorim in prima instanta si o parere pertinenta si realista.

Imi cer scuze, nu stiam ca nu se pot face recomandari aici. Tocmai ce citisem ieri o postare mai veche (din 2020 daca nu ma insel) si erau mentionate nume de avocati. De aceea mi-am permis sa intreb / cer recomandare.
Banuiesc daca citeva doreste sa recomande, imi poate lasa mesaj privat? Scuze, din pacate nu stiu foarte exact cum functioneaza mesajele / postarile pe acest site.
Va multumesc frumos pentru raspunsul prompt si pentru parerea realista.
Din pacate este o situatie tare dificila si realizam ca sansele sunt minime, insa incercam sa aflam efectiv pareri, daca exista totusi chiar si acele extrem de mici sanse. Tocmai de aceea am precizat ca e nevoie de un 'super avocat' , daca pot spune asa. Si ma refer la faptul ca sa fie franc si sa ne spuna direct daca exista totusi o sansa si nu doar sa facem parte din cazurile in care 'si cu banii luati si....'', imi cer scuze pentru expresie :) Nu dorim sa pierdem timpul nimanui bineinteles.