Buna dimineata,
Va multumesc foarte mult pentru informatiile oferite. Intr-adevar ma refeream la faptul ca va cere sa munceasca, imi cer scuze ca nu am precizat foarte exact, insa Dvs. ati intuit foarte bine :) Sunt informatii foarte importante pentru ca nu le stiam detaliate asa.
Ii vom transmite si lui in cel mai scurt timp oricum.
Ne este clar acum ca sansele sunt aproape inexistente ca al lui caz sa ajunga la Inalta Curte de Casatie si Justitie si ca efectiv trebuie sa isi ispaseasca pedeapsa pentru greselile lui.
Multumesc frumos inca o data.
Cele Bune,
Avocat Iofcea Maria-Cristina a scris:
Buna seara!
Prietenul dvs trebuie sa execute 2/3 din durata pedepsei pentru a putea beneficia de liberarea, pe langa celelalte conditii, respectiv 30 de luni.
Cred ca prin acea modificare va referiti la prevederile art. 1oo alin. (3) Cod penal. In conditiile in care acesta si munceste in penitenciar, zilele muncite pot fi considerate ca executate in modul urmator:
"1) în cazul în care se prestează o muncă remunerată, se consideră 5 zile executate pentru 4 zile de muncă;
2) în cazul în care se prestează o muncă neremunerată, se consideră 4 zile executate pentru 3 zile de muncă;
3) în cazul în care munca este prestată pe timpul nopții, se consideră 3 zile executate pentru două nopți de muncă;
4) în cazul participării la cursurile de calificare ori recalificare profesională, se consideră 20 de zile executate pentru absolvirea unui curs de calificare ori recalificare profesională."
In orice caz, trebuie sa execute efectiv jumatate din pedeapsa stabilita.