avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces Civil - cat dureaza primirea hotararii ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces Civil - cat dureaza primirea hotararii judecatoresti

Buna ziua, va rog daca se poate un raspun la urmatoarea situatie.
Am 2 procese civile, deschise de mine, contestatie la executare, pentru care ma reprezinta o firma de avocatura. Anul trecut in luna Noiembrie, instanta mi-a dat castig de cauza prin hotarare la ambele dosare. Dl. Av. imi tot spune de aproape 6 luni ca inca nu au primit documentele in original din partea instantei prin posta nici pana acum. Intimatul are 15 zile drept de recurs de la comunicare insa avocatul mi-a precizat ca aceste 15 zile decurg din momentul primirii acestor hotarari prin posta, si nu de la data care apare pe portaj.justitie,ro, de exemplu. Inteleg ca sistemul judiciar din Romania are multe lacune, dar totusi, chiar asa sa dureze 6 luni sa primeasca aceste documente in original? Va rog daca se poate un sfat / o parere. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: carmen.andreea , utilizator 09:00, 14 Aprilie 2023
Buna ziua,
Uneori cu mult mai mult, din nefericire.
Asta e situatia.
Sunt convins ca avocatul a formulat cereri de urgentare a motivarii dar, din pacate, majoritatea raman fara raspuns.
Rabdare si tutun! Asta este.
Buna ziua,
Desi nu ma bucura raspunsul Dvs :) , va multumesc frumos pt timpul acordat. Rabdarea se cam pierde dar bine ca tutun este.
Cele bune
Daca aveti avocat negociați cu acesta sa facă demersuri pentru urgentare.
Avocatii pot face asa ceva dar se percep plăti separate pentru asa ceva.
Vedeți dacă avocatul este de treaba și va face gratis asa ceva.
Daca ati plătit mai mult de 5000 lei o poate face și gratis dacă avocatul este cumsecade.

București 2023
Ultima modificare: Joi, 13 Aprilie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Buna dimineata,

Va multumesc frumos pentru raspuns. Am deschis 2 dosare diferite cu un onorariu total de 8000 lei. Am discutat cu Dl. Av in urma cu cateva saptamani si intr-adevar l-am rugat sa trimita o adresa ceva, sa urgentam si mi-a spus ca urmeaza sa faca acest demers insa bineinteles nu am de unde sti ca a procedat intr-adevar asa.

Este o firma mare de avocatura din Buc si am mers pe premiza ca mai bine dau un ban in plus in speranta ca serviciile vor fi pe masura insa sunt putin dezamagita de modul in care se ocupa de situatie.

Saptamana viitoare il voi contacta iarasi.

Multumesc inca o data
Cele bune

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Daca aveti avocat negociați cu acesta sa facă demersuri pentru urgentare.
Avocatii pot face asa ceva dar se percep plăti separate pentru asa ceva.
Vedeți dacă avocatul este de treaba și va face gratis asa ceva.
Daca ati plătit mai mult de 5000 lei o poate face și gratis dacă avocatul este cumsecade.

București 2023

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 intrebari pentru cunoscatori: ContSters6798 ContSters6798 Lucrez ca secretara intr-un Cabinet individual de avocat. De curand (o saptamana) am absolvit dreptul. Aud tot felul de zvonuri, cum ca absolventii de drept nu ... (vezi toată discuția)
Avocat escroc :( inculpatcj inculpatcj Buna, va rog daca aveti cateva minute sa ma ajutati cu niste informatii, va multumesc. In octombrie am fost arestat preventiv, si aveam un \\"prieten\\" ... (vezi toată discuția)
Probleme avocat provincie bambi.2010 bambi.2010 buna ziua, am un proces de expropriere care trebuia sa se termine anul trecut, motiv pt care av a solicitat plata integrala a onorariului pentru a depunde ... (vezi toată discuția)