avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Activitate g170471uav

Activitate g170471uav

Mulțumesc frumos
Bună ziua.In urma sentinței din 2018 mi s-a stabilit cotă procentuală.intre timp au apărut modificări în starea de sănătate și ca atare am primit certificat de incadrare în grad de handicap accentuat valabil 2 ani.Ca urmare,fiind bugetar,de la locul de munca primesc o suma de bani lunar ca fiind ajutor de handicap ce apare pe fluturaș .în același timp primesc de la DGASPC o indemnizatie conform legii 448/2006.aceasta suma de bani,evident nu apare în fluturașul primit de la locul de muncă. Mulțumesc frumos.
Bună ziua.Ajutorul in sume de bani primit atât de la locul de munca cât și de la stat pentru o persoana cu certificat de incadrare în grad de handicap accentuat poate fi considerat ca fiind parte din venitul net și ca atare luat în calcul la plata pensiei de întreținere pentru minor? Mulțumesc
Bună ziua.in momentul de fata plătesc pensie de întreținere pt 2 minori în valoare de 1/6 din venitul net realizat.in același timp mi s-a instituit poprire în valoare de 50%din venit.deci,50% pleacă la poprire iar din 50%rămași plătesc pensia raportata la 100%din venit.este procedura corecta? Executorul nu trebuia sa tina seama și de obligațiile pe care le am când a fixat cuantumul popririi?
Cu aceiași problema m-am confruntat și eu.solutia..o minivacanta la roma și o vizita la IMPS.conditia este însă să aveți acte italiene valabile,în caz contrar lucrurile se complica.
Sunt divorțat din anul 2012.in urma căsătoriei rezulta un copil pt care am plătit pensie de intretinere pana când acesta a terminat liceul la vârsta de 20 ani,în anul absolvirii liceului ,adica anul 2018,s-a i scris la o facultate din București .acesta nu a cautat o înțelegere cu mine în vederea obținerii pensiei de intretinere,nu a făcut nici un fel de dovada ca s-ar afla în nevoi și nici nu m-a chemat în instanta pentru aceasta.Insa în 2022,prin intermediul unui executor cere și obține în tribunal ca eu să-i plătesc retroactiv pensie pe perioada în care a urmat studiile facultății,plus cheltuieli judecata,executor,avocat ..etc.in urma acestei acțiuni mi-a fost inpusa poprire i valoare de 50%din venitul net realizat. Precizez ca acesta cerut instituirea popririi în baza la o hotărâre judecătorească obținută în favoarea lui de către mama lui,pe vremea când era minor..Credeți că acțiunea este corectă din punct de vedere legislativ?
cea mai buna solutie este sa faci o deplasare pana la inps de pe raza orasului in care ai lucrat.din italia.acolo poti obtine noul pin pt. accesare site inps italia.