avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt divorțat din anul 2012. În urma căsătoriei ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt divorțat din anul 2012. În urma căsătoriei rezulta un ...

Sunt divorțat din anul 2012.in urma căsătoriei rezulta un copil pt care am plătit pensie de intretinere pana când acesta a terminat liceul la vârsta de 20 ani,în anul absolvirii liceului ,adica anul 2018,s-a i scris la o facultate din București .acesta nu a cautat o înțelegere cu mine în vederea obținerii pensiei de intretinere,nu a făcut nici un fel de dovada ca s-ar afla în nevoi și nici nu m-a chemat în instanta pentru aceasta.Insa în 2022,prin intermediul unui executor cere și obține în tribunal ca eu să-i plătesc retroactiv pensie pe perioada în care a urmat studiile facultății,plus cheltuieli judecata,executor,avocat ..etc.in urma acestei acțiuni mi-a fost inpusa poprire i valoare de 50%din venitul net realizat. Precizez ca acesta cerut instituirea popririi în baza la o hotărâre judecătorească obținută în favoarea lui de către mama lui,pe vremea când era minor..Credeți că acțiunea este corectă din punct de vedere legislativ?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 15:52, 16 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara.

Credeți că acțiunea este corectă din punct de vedere legislativ?

Fara dubii. DA.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde ce scrie in acea hotarare, de regula instanta dispune pana la majorat obligarea la plata pensiei de intretinere. Asta ar insemna ca dupa majorat nu are temei sa va solicite pensie, nicidecum executarea silita.

Ca sa aiba temei ar fi trebuit sa va dea in judecata copilul devenit major, aflat in continuarea studiilor si in stare de nevoie dovedita si nu prezumata ca atunci cand era minor.

Daca insa aveti deja poprire, ma gandesc ca s a uitat pe hotararea aia si un executor si mai ales o instanta atunci cand a dispus incuviitarea si tind sa cred ca s a dispus obligarea dvs si dincolo de majorat.

Verificati hotararea si dc nu e dispus dupa majorat puteti face cu succes contestatie la executare in 15 zile de cand ati aflat de poprire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere Radu Aura Radu Aura Am instituit poprire cu nume de intretinere pe salariul unui salariat, insa am urmatoarea nelamurire: copilul este clasa a- XII-a, daca nu continua studiile ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere claudia_vasilica claudia_vasilica Buna ziua.Am 22 de ani,sunt la master an I. Parintii sunt divortati, iar tata(pensionar de aprox.8 ani)este obligat la plata pensiei de intretinere(am hotarare ... (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere major cursuri fara frecventa anamaria_rab anamaria_rab Buna ziua. 1. Spuneti-mi va rog daca sunt obligat sa platesc pensie de intretinere fiului meu major, are 23 ani, care urmeaza cursuri de masterat la [u]fara ... (vezi toată discuția)