Sunt divorțat din anul 2012.in urma căsătoriei rezulta un copil pt care am plătit pensie de intretinere pana când acesta a terminat liceul la vârsta de 20 ani,în anul absolvirii liceului ,adica anul 2018,s-a i scris la o facultate din București .acesta nu a cautat o înțelegere cu mine în vederea obținerii pensiei de intretinere,nu a făcut nici un fel de dovada ca s-ar afla în nevoi și nici nu m-a chemat în instanta pentru aceasta.Insa în 2022,prin intermediul unui executor cere și obține în tribunal ca eu să-i plătesc retroactiv pensie pe perioada în care a urmat studiile facultății,plus cheltuieli judecata,executor,avocat ..etc.in urma acestei acțiuni mi-a fost inpusa poprire i valoare de 50%din venitul net realizat. Precizez ca acesta cerut instituirea popririi în baza la o hotărâre judecătorească obținută în favoarea lui de către mama lui,pe vremea când era minor..Credeți că acțiunea este corectă din punct de vedere legislativ?
Depinde ce scrie in acea hotarare, de regula instanta dispune pana la majorat obligarea la plata pensiei de intretinere. Asta ar insemna ca dupa majorat nu are temei sa va solicite pensie, nicidecum executarea silita.
Ca sa aiba temei ar fi trebuit sa va dea in judecata copilul devenit major, aflat in continuarea studiilor si in stare de nevoie dovedita si nu prezumata ca atunci cand era minor.
Daca insa aveti deja poprire, ma gandesc ca s a uitat pe hotararea aia si un executor si mai ales o instanta atunci cand a dispus incuviitarea si tind sa cred ca s a dispus obligarea dvs si dincolo de majorat.
Verificati hotararea si dc nu e dispus dupa majorat puteti face cu succes contestatie la executare in 15 zile de cand ati aflat de poprire.