avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1207 soluții astăzi
Forum Activitate alissia246

Activitate alissia246

Discuție Angajare somer
Buna ziua
As dori sa stiu daca societatile comerciale beneficiaza de vreo facilitate la plata contributiilor catre stat daca angajeaza un somer. Si daca da, care sunt aceste facilitati.
Va multumesc
sotul face contract de cesiune sotiei pt 100% parti sociale srl infiintat de el inainte de casatorie.
sotul decedeaza.

face parte acest srl din masa succesorala?
este acest contract de cesiune atacabil de catre mostenitorii sotului?
este el lovit de nulitate ca orice vanzare intre soti?
va multumesc
Buna ziua.
Am o cunostinta care a fost adoptata in Germania de tatal vitreg (sotul mamei),cu acordul dat prin notariat al tatalui natural,aici in Romania.Prin adoptie,persoana adoptata a capatat si cetatenie germana pe langa cea romana, tatal adoptiv fiind cetatean german. Stie cineva daca in dreptul german exista mai multe tipuri de adoptie (cum a fost la noi cu efecte depline sau restranse)? Pe care dintre tatici il va mosteni persoana adoptata?
Va multumesc
Răspuns la discuția va rog lamurire succesiune
,,Da, actul ar fi atacabil daca pretul nu ar fi serios sau daca ar tinde la micsorarea patrimoniului debitorului astfel incat creditorii sa nu mai aiba de unde se indestula. ''

Multumesc.Sigur ca pretul ar fi mic .Daca eu sau firma mea ar avea bani sa cumpere la valoarea reala terenurile,chiar nu m-ar mai interesa cine ce mosteneste.Noi le-am cumparat acum niste ani cu un pret rezonabil. Intre timp zona s-a dezvoltat si pretul a crescut indecent de mult.Oricum ,multumesc mult pentru promptitudinea raspunsurilor si promit ca nu va mai chinuiesc cu subiectul acesta.
Răspuns la discuția va rog lamurire succesiune
Da,ar achita un pret,dovedit cu factura,dar mult sub valoarea de piata a imobilelor.Poate fi atacat un contract de v-c pe motiv ca pretul cu care s-a efectuat vanzarea este sub pretul pietei? Si inca ceva:aceasta vanzare trebuie obligatoriu facuta prin notariat ?
Răspuns la discuția va rog lamurire succesiune
Dar daca bunurile imobile ar fi vandute cu acte in regula catre o societate comerciala(la care -surpriza!-eu sunt unic asociat). Mai poate fi atacat contractul de vanzare cumparare?
Răspuns la discuția asociat unic-angajat
Va multumesc frumos!
Daca o pers.este asociat unic si administrator intr-un srl ,poate fi si salariat al acestei firme?

Răspuns la discuția va rog lamurire succesiune
Multumesc,AVLIL !
Răspuns la discuția va rog lamurire succesiune
Domnule avocat Tomescu,
Malitiozitatea cu care mi-ati raspuns nu-si avea rostul.Eu am pus o problema de drept,si nu de etica.
Sotul meu sufera de o boala incurabila si,din pacate,zilele lui sunt numarate,iar el stie lucrul asta si vrea sa lase lucrurile cat mai putin incurcate.Nu era vorba de excluderea de la mostenire a fiului din prima casatorie,ci de a-i lasa pur si simplu doar ce tatal lui a realizat impreuna cu mama lui(respectiv apartamentul).Toate celelalte bunuri sunt facute impreuna cu mine,am muncit si eu la fel de mult pentru ele,in anii cat am stat impreuna dar nu eram casatoriti legal,dar sunt pe numele lui-(cele doua terenuri).Doar casa este facuta dupa data casatoriei noastre .Nu era vorba de o pedeapsa aplicata fiului cel mare,ci de asigurarea fiului cel mic,care mai are mult pana sa se poata intretine singur,spre deosebire de cel mare.
Chestia cu vanzarea e cusuta cu ata alba,cine ar putea crede ca un copil de sase ani cumpara terenuri si case?