In primul rand sotul dv traieste si asta ar trebui sa va bucure ....spun asta pt ca vorbiti de un testament pe care ar vrea sa il faca Ar fi bine sa vanda tot fiului daca vreti sa nu lasati celuilalt fiu nimic (mie nu mi se pare normal iar daca acela nu se face vinovat decat de faptul ca e din alta casatorie chiar josnic.....dar asta e altceva) Chiar si daca sotul face un testament celalalt fiu are dreptul la ceea ce se numeste REZERVA SUCCESORALA . Daca nu va face testament mostenirea(bunurile .....toate chiar si lingurile si perdelele din casa) se vor imparti dupa cum prevede legea intre dv ca sotie supravietuitoare si cei doi fii ai sotului.Astfel veti avea 1/2 din ce ati realizat impreuna si 1/4 din cealalta jumatate si bunurile proprii ale sotului restul impartindu-se in mod egal intre fiul dvs si fratele lui (doar de tata)X-( Repet celalalt fiu nu poate fi inlaturat in totalitate de la mostenire decat prin vanzare cumparare. EU va doresc sanatate atat dv cat si sotului ca soarta omului nu e stiuta de noi cu atat mai mult cand si cine moare mai inainte.(nu m-am putut abtine - pt admin)
Pai are minorul atata banet sa cumpere o casa, 2 terenuri si un apartament? Ce dumnezeu, e aiurea!
Daca are atatia bani, are siguranta financiara, nu ar tremura atat dupa ceva in plus de la tata...
Asa incat, iese din discutie vanzarea, nu ai bani, la revedere vanzare!
Cu privire la impartire, lingurile, perdelele etc. din casa nu vor intra in masa succesorala ce se va imparti cu fiii, caci fac parte din dreptul special de mostenire al sotului supravietuitor.
Problema nu e simpla, depinde de valorile bunurilor, se fac niste calcule ca sa va spuna un jurist (notar, avocat) cam de ce anume poate profita, maxim, fiul dv. De asemenea, e posibil sa mai umblati la testament in timp, in functie de evolutia averii sotului.
Cel mai bine e sa va faceti niste calcule exacte, asa incat sa nu incalcati legea si rezerva succesorala, altfel actele pot risca anularea pentru cauza ilicita.
de plata pretului nu te verifica nimeni
bineinteles ca e un contract deghizat ,...dar cine va dovedi?
eu zic TOT VANZARE
Daca cineva ataca acel contract, dovedirea neplatii pretului este o chestiune de fapt pentru el si se dovedeste cu martori. :D Destul de simplu, dealtfel...
Cina a avut contracte civile desfacute, vede cat e de importanta plata pretuljui. Si nu numai, ci dovedirea ei cu acte, pe langa declaratia din contract... Ca aia e numai o declaratie a unei parti, atat...
Pe langa asta, un martor care sa arate ca vanzatorii nu au cheltuit sume mari dupa acea vanzare, apoi ca nu au bani pe numele lor... prezumtia ca n u s-a platit pretul iese de aici... Asta plus martorul, neplata pretului face nul contractul de vanzare, nu?
Domnule avocat Tomescu,
Malitiozitatea cu care mi-ati raspuns nu-si avea rostul.Eu am pus o problema de drept,si nu de etica.
Sotul meu sufera de o boala incurabila si,din pacate,zilele lui sunt numarate,iar el stie lucrul asta si vrea sa lase lucrurile cat mai putin incurcate.Nu era vorba de excluderea de la mostenire a fiului din prima casatorie,ci de a-i lasa pur si simplu doar ce tatal lui a realizat impreuna cu mama lui(respectiv apartamentul).Toate celelalte bunuri sunt facute impreuna cu mine,am muncit si eu la fel de mult pentru ele,in anii cat am stat impreuna dar nu eram casatoriti legal,dar sunt pe numele lui-(cele doua terenuri).Doar casa este facuta dupa data casatoriei noastre .Nu era vorba de o pedeapsa aplicata fiului cel mare,ci de asigurarea fiului cel mic,care mai are mult pana sa se poata intretine singur,spre deosebire de cel mare.
Chestia cu vanzarea e cusuta cu ata alba,cine ar putea crede ca un copil de sase ani cumpara terenuri si case?