avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... va rog lamurire succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

va rog lamurire succesiune

Bunurile sotului meu sunt urmatoarele:un apartament,doua terenuri,o casa aflata pe unul din aceste terenuri.
Apartamentul este pe numele lui dar este dobandit in timpul primei casatorii si nu s-a partajat dupa divort.
Terenurile au fost dobandite dupa divortul de prima sotie,dar inainte de casatoria cu mine.
Casa este construita in timpul casatoriei cu mine.
Sotul are un fiu major din prima casatorie,iar cu mine un fiu minor.Cum se impart bunurile in cazul decesului sotului?
Daca el doreste ar putea face un testament care sa fie in favoarea mea si a fiului nostru?Poate sa-i lase fiului din prima casatorie mai putin decat i s-ar cuveni ?Un testament poate schimba cu ceva lucrurile in favoarea noastra?
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: alissia246 , utilizator 15:14, 13 Octombrie 2008
Noi nu vorbeam ca actele ar putea fi in neregula, ci ca nu s-ar plati pretul.
Societatea asta ar achita pretul?
Da,ar achita un pret,dovedit cu factura,dar mult sub valoarea de piata a imobilelor.Poate fi atacat un contract de v-c pe motiv ca pretul cu care s-a efectuat vanzarea este sub pretul pietei? Si inca ceva:aceasta vanzare trebuie obligatoriu facuta prin notariat ?
Daca e si teren, trebuie prin notariat... nu mai retin ce anume era imobilul...
Da, actul ar fi atacabil daca pretul nu ar fi serios sau daca ar tinde la micsorarea patrimoniului debitorului astfel incat creditorii sa nu mai aiba de unde se indestula.
Nu mai retin subiectul exact, la frecventa asta e dificil, ar trebui sa reiau de fiecare data toate mesajele, de la inceput...
,,Da, actul ar fi atacabil daca pretul nu ar fi serios sau daca ar tinde la micsorarea patrimoniului debitorului astfel incat creditorii sa nu mai aiba de unde se indestula. ''

Multumesc.Sigur ca pretul ar fi mic .Daca eu sau firma mea ar avea bani sa cumpere la valoarea reala terenurile,chiar nu m-ar mai interesa cine ce mosteneste.Noi le-am cumparat acum niste ani cu un pret rezonabil. Intre timp zona s-a dezvoltat si pretul a crescut indecent de mult.Oricum ,multumesc mult pentru promptitudinea raspunsurilor si promit ca nu va mai chinuiesc cu subiectul acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! va rog sa ma ajutati cu un sfat. se da urmatoarea ... Ramsam Ramsam Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Se da urmatoarea situatie, cu nume fictive: Ion si Ana au 3 copii impreuna. Ion mai are un copil legitim ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate danutzpytu danutzpytu Mama mea detine o suprafata de 5000mp fiind titulara unui titlu de proprietate in acest sens. Tatal meu a murit acum 1 an. Eu mai am un frate care dupa moartea ... (vezi toată discuția)
Transferare bunuri ana_ola ana_ola Buna ziua As dori sa știu ce modalitate legală se poate găsi pentru ca viitorul meu soț sa îmi poată lasă moștenire un apartament. Urmează sa ne ... (vezi toată discuția)