Bunurile sotului meu sunt urmatoarele:un apartament,doua terenuri,o casa aflata pe unul din aceste terenuri.
Apartamentul este pe numele lui dar este dobandit in timpul primei casatorii si nu s-a partajat dupa divort.
Terenurile au fost dobandite dupa divortul de prima sotie,dar inainte de casatoria cu mine.
Casa este construita in timpul casatoriei cu mine.
Sotul are un fiu major din prima casatorie,iar cu mine un fiu minor.Cum se impart bunurile in cazul decesului sotului?
Daca el doreste ar putea face un testament care sa fie in favoarea mea si a fiului nostru?Poate sa-i lase fiului din prima casatorie mai putin decat i s-ar cuveni ?Un testament poate schimba cu ceva lucrurile in favoarea noastra?
Va multumesc .
Modul lapidar in care ati expus problema m-a facut sa replic asa .Nu am stiut de exemplu ce varsta avea fiul dv.
Oricum legea da dreptul celuilalt fiu al sotului la un procent din toate bunurile pe care acesta le are, indiferent daca dv va opuneti , chiar si din cele pe care le-a realizat impreuna cu dv.
Pai si daca avea 16 ani, cu ce anume se schimba situatia? Daca fiul tot nu avea bani...
Din bunurile lui, mosteneste, ok, nu insa si din bunurile celuilalt fiu al sau insa... asta era intrebarea, daca se poate asigura ca bunurile comune ale sotilor vor ajunge la fiul sau si dorea sa stie daca e o modalitate de a ocoli legea.
Or, asta inseamna ca actul are la baza o cauza ilegala, ceea ce duce la desfacerea lui indiferent de act. Fie vanzare, fie donatie...
Dar daca bunurile imobile ar fi vandute cu acte in regula catre o societate comerciala(la care -surpriza!-eu sunt unic asociat). Mai poate fi atacat contractul de vanzare cumparare?