avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale asociat unic-angajat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

asociat unic-angajat

Daca o pers.este asociat unic si administrator intr-un srl ,poate fi si salariat al acestei firme?

Cel mai recent răspuns: ContSters59477 , utilizator 19:03, 28 Septembrie 2008
Da. Nu exista restrictii in acest sens.
Va multumesc frumos!
Exista doua puncte de vedere diferite:
1.da, se poate
2. nu, nu se poate.
1.este argumentat de faptul ca nu exista conflict intre termeni, atributiuni si calitati.
2. este argumentat de faptul ca o societate reprezentata de o persoana, nu poate sa incheie un contract de munca cu aceasi persoana.Este un contract intre doua parti. Aceste doua parti nu pot fi reprezentate de aceeasi persoana.
Da, angajatorul este societatea comerciala,dar acesta(angajatorul), este reprezentat de X, iar angajatul(persoana fizica) este reprezentat tot de X ?
Art.196 indice 1, în forma actuală (după modificarea lui prin OUG 82/2007) nu mai condiţionează posibilitatea deţinerii calităţii de salariat a asociatului unic de inexistenţa calităţii de administrator unic sau membru al CA (aşa cum stabilea articolul respectiv în forma anterioară, sub imperiul Legii 441/2006, care interzicea explicit deţinerea simultană a calităţii de administrator şi asociat).

Aşa fiind, nu putem decît să deducem că legiuitorul a înţeles să înlăture această incompatibilitate. Prin urmare, am putea concluziona că asociatul unic poate avea calitatea de salariat chiar dacă este şi administrator unic sau membru al CA.

Liviu S.Bordaş

Scuze. A se citi, la ultimul rînd al primului aliniat din comentariul anterior: deţinerea simultană a calităţii de administrator şi salariat.

Alte discuții în legătură

Asociat unic sogedacom sogedacom in calitate de asociat unic al societatii pot sa-mi fac si angajare la aceasi societate? mentionez ca societatea este un SRL mic cu 6 angajati. multumesc (vezi toată discuția)
Asociat unic si angajat yorgos yorgos Am infiintat recent o firma de servicii de protectia muncii la care sunt asociat unic si administrator. Am intocmit dosarul pentru abilitare si l-am depus la ... (vezi toată discuția)
Angajari serbu delia serbu delia Un administrator unic poate fi si angajat al acelei societati? Multumesc pt. ajutor! (vezi toată discuția)