avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale asociat unic-angajat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

asociat unic-angajat

Daca o pers.este asociat unic si administrator intr-un srl ,poate fi si salariat al acestei firme?

Cel mai recent răspuns: ContSters59477 , utilizator 19:03, 28 Septembrie 2008
Ma confrunt cu acceasi problema. Sunt asociat unic si administrator unic. Pana acum 2 ani am fost 2 asociati, apoi am ramas doar eu, astfel incat a trebuit sa renunt la contractul individual cu ITM. Dupa legea aparuta anul trecut am incercat sa inchei un alt contracct de munca cu ITM, dar mi s-a spus ca este valabil doar daca sunt 2 asociati sau 2 administratori, altfel este exclus. Sfatuiti-ma, va rog, cum sa fac. Sa insist la ITM conform celor spuse si de dvs. ca legea permite asociatului si administatorul unic sa aiba contract de munca (pe post de inginer sau administrator) - sau sa-mi iau gandul de la solutia asta, desi alta nu am - nici asociat nici alt administrator?
Asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societatii cu raspundere limitata al carui asociat unic este. Prin urmare, asociatul unic care are calitatea de administrator al unui S.R.L. are posibilitatea prevazuta de lege de a fi angajatul aceleiasi societati cu raspundere limitata.

Deci, se poate inregistra un astfel de c.i.m. la ITM.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Asa voi face si sper sa fie totul bine de data asta.
Asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societatii cu raspundere limitata al carui asociat unic este.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociat unic sogedacom sogedacom in calitate de asociat unic al societatii pot sa-mi fac si angajare la aceasi societate? mentionez ca societatea este un SRL mic cu 6 angajati. multumesc (vezi toată discuția)
Asociat unic si angajat yorgos yorgos Am infiintat recent o firma de servicii de protectia muncii la care sunt asociat unic si administrator. Am intocmit dosarul pentru abilitare si l-am depus la ... (vezi toată discuția)
Angajari serbu delia serbu delia Un administrator unic poate fi si angajat al acelei societati? Multumesc pt. ajutor! (vezi toată discuția)