avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... asociat unic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

asociat unic

in calitate de asociat unic al societatii pot sa-mi fac si angajare la aceasi societate?
mentionez ca societatea este un SRL mic cu 6 angajati.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:35, 9 Octombrie 2008
Conform ultimilor modificari ale legii 31/1990 se poate ca asociatul unic sa aiba si calitatea de angajat.
Potrivit art 196 indice 1 alin 3 din Legea nr 31 / 1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societatii cu raspundere limitata al carui asociat unic este.
Din dispozitiile legale citate mai sus, se observa ca, asociatul unic are posibilitatea prevazuta de lege de a fi angajatul aceleiasi societati cu raspundere limitata.
Subscriu celor afirmate de "elis"
Am avut in schimb o problema la inregistrarea contractului la ITM. Inspectoarea de acolo a cerut ca la angajator sa fie trecuta contabila societatii.
legea 31/1990 privind societatile comerciale:
Art. 196^1. - (1) In cazul societatilor cu raspundere limitata cu asociat unic, acesta va exercita atributiile adunarii generale a asociatilor societatii.
(2) Asociatul unic va consemna de indata, in scris, orice decizie adoptata in conformitate cu alin. (1).
(3) Asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societatii cu raspundere limitata al carui asociat unic este.

Dvs. exercitati atributiile AGA , dar intr-adevar, la incheierea contractului individual de munca nu puteti semna si in calitate de angajator, si in calitate de angajat.ITM-ul are dreptate sa solicite ca la angajator sa fie trecuta alta persoana cu responsabilitte de conducere in firma.
va multumesc pentru raspunsuri.
o zi cat mai placuta sa aveti.

Alte discuții în legătură

Asociatul unic care este si administratorul srl se poate angaja cu contract de munca la aceasta societate? monique monique Buna ziua, Va rog foarte mult lamuriti-ma si pe mine cu problema aceasta : Sunt asociat unic si administratorul unui SRL. Se poate ca sa ma angajez cu carte ... (vezi toată discuția)
Asociat unic si angajat yorgos yorgos Am infiintat recent o firma de servicii de protectia muncii la care sunt asociat unic si administrator. Am intocmit dosarul pentru abilitare si l-am depus la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire! stanceni stanceni Poate sa-mi spuna si mie cineva daca pana la urma urmelor, cu toate modificarile Legii31/1990 este posibil ca asociatul unic/administratorul sa fie salariat ... (vezi toată discuția)