avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... adoptie Germania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

adoptie Germania

Buna ziua.
Am o cunostinta care a fost adoptata in Germania de tatal vitreg (sotul mamei),cu acordul dat prin notariat al tatalui natural,aici in Romania.Prin adoptie,persoana adoptata a capatat si cetatenie germana pe langa cea romana, tatal adoptiv fiind cetatean german. Stie cineva daca in dreptul german exista mai multe tipuri de adoptie (cum a fost la noi cu efecte depline sau restranse)? Pe care dintre tatici il va mosteni persoana adoptata?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters56778 , utilizator 17:38, 5 Noiembrie 2008
Exista o singura adoptie, similara adoptiei cu efecte depline din dreptul romanesc, astfel ca adoptatul mosteneste doar pe parintii si rudele adoptive.
Exista si alte modalitati de a avea un copil in ingrijire, care au alte denumiri si alte efecte, insa adoptie (Adoption) exista una singura!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire OCTAVIAN2011 OCTAVIAN2011 Poate veni la mostenire la tatal natural un copil care a fost infiat de tatal vitreg, al carui nume il poarta in prezent? (vezi toată discuția)
Lamurire mariana 49 mariana 49 Buna ziua. Am si eu cateva intrebari la care astept si eu un raspuns. Mi-a decedat mama iar noi suntem 3 frati din care unul a fost infiiat de catre bunica din ... (vezi toată discuția)
Intrebare referitoare la dreptul de mostenitor ... Gingilica Gingilica Buna seara, Am o intrebare referitoare la dreptul de mostenitor al unui copil adoptat/infiat acum ~70ani. Stiu ca in cazul adoptiei cu efecte restranse, cum ... (vezi toată discuția)