avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Poate veni la mostenire la tatal natural un copil care a fost infiat de tatal vitreg, al carui nume il poarta in prezent?
nu-l mai mosteneste pe tatal natural
Nu, deoarece filiatia copilului a fost stabilita fats de tatal vitreg, iar intre copil si tatal natural au incetat legaturile de rudenie.
...si nu conteaza ce nume poarta. Va veni doar la mostenirea parintelui adoptiv.
In functie de adoptie.
Daca este adoptie cu drepturi depline atunci copilul nu mai vine la mostenirea tatalui natural,insa daca s-a facut adoptie cu drepturi restranse,copilul mosteneste pe tatal natural si rudele acestuia,precum si pe tatal vitreg,insa nu pe rudele tatalui vitreg.
depinde daca infierea a fost facuta cu efecte depline sau cu efecte restranse

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiere minor lemia50 lemia50 As dori sa stiu:un minor infiat cu acordul parintilor naturali isi pierde dreptul la mostenire dupa parintii sai naturali? Multumesc (vezi toată discuția)
Copil adoptat in anul 1948-poate participa la mostenirea parintilor adoptivi ori la mostenirea parintilor naturali. poate fi dublu mostenitor ? ContSters377560 ContSters377560 Speta: privind dreptul la mostenire al copiilului infiat in anul 1948. Neagu Maria (casatorita legal) este sora cu Tanase Caterina ( casatorita legal ) ... (vezi toată discuția)