avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Activitate Stelus22

Activitate Stelus22

robert1958

In week-end am gasit in cutia de scrisori cererea mea la cere era atasat un bilet in care scria ca cererea nu poate fi aprobata deoarece trebuia utilizata o cerere tip, cu antetul asociatiei si alte informatii, desi cererea imi fusese data de unul dintre membrii comitetului.( la fel au primit si ceilalti care au depus cerere de adeziune la Asociatia de proprietari)
Era atasata si aceasta cerere tip care are ca titlu "Cerere de adeziune in Asociatia de proprietari si Act Aditional la acordul de asociere NR....", fara numar.
In plus mi se cer Nr. de carte funciara si data de intabulare cu nr de metri patrati si duprafata utile %...

Intalnind Dna Presedite, am intrebat ce legatura are cererea mea cu intabularea ( nu am asa ceva) mi s-a raspuns ca Actul de mostenire nu are nici-o valabilitate ca Act de proprietate.

Nu mai inteleg absolut nimic!
Ma simt lezat atat ca propeitar cat si ca cetatean...

Ce poat sa fac
Revin cu intrebarea:
Intrebarea mea este: cine trebuie sa faca acest demers in instanta, avand in vedere ca obligatia comitetului blocului este , printre altele, de a se asigura de buna functionare a instalatiilor din bloc si de a gestiona situatiile de criza sau exceptionale ?
robert1958,
au fost mai multe nereguli (ilegalitati) cu aceasta Adunare generala.
- Initial a fost lipit pe geam la intrare un anunt cu convocarea AG exceptionale cu 6 zile inainte dar fara data si ora sedintei, peste 2 zile s-a afisat din nou cu data si ora completate.(conform legii o adunare generala extraordinara poate fi convocata cu minim 3 zile inainte, deci s-ar incadra).
- Nu cred ca s-au trimis scrisori recomandate cu confirmare de primire. Parea ca nimeni nu are asa ceva.
- Nu a fost prezentata nici-o imputernicire, doar s-a precizat.
- Am inteles ca nu exista nici-un cenzor prezent , conform legii.
- Toata sedinta a fost condusa de un prieten al doamnei presedinte, sub pretextul ca, citez "cunoaste legile". Fosta viitoare presedinta nu a facut decat sa scrie ce i se dicteaza "de sus".
- Nu s-a supus la vot ci doar s-a intrebat "toata lumea e de acord, nu"(s-ar putea numi si vot) de catre acel "prieten".
- Nu s-a permis proprietarilor care depusesera cerere sa voteze sau sa participe, sub pretextul autodizolvarii comitetului( vezi raspunsul lui ynocentta) si deci imposibilitatii inregistrarii acestora.
si altele...
Adam Grecu , Multumesc de raspuns.
S-a verificat apt. de la etajul 2 si nu are aceasta situatie (si celelate apartamente de la etajul 1)
Presedintele a facut sesizare la politie dar politia a spus ce nu este de competenta lor si sa se apeleze la primarie.
Primaria a raspuns ceea ce am scris in mesajul initial si anume :
"inviolabilitatea domiciliului conform constitutiei Romaniei si ca singura forma de a putea penetra in acel apartament se poate face printr-o hotarire judecatoreasca"

Asocia nu vrea sa faca by-pass desi s-a discutat si aceasta idee.

Am inteles ca Administartia a castigat procesul si asteapta hotararea instantei pentru recupererea apartamentului, mai ales ca presedintele si-a exprimat dorinta sa preia acel apartament.

Daca eu , cu 2 martori , fortez usa si inchid robinetii, asta in cazul in care nu este o teava sparta, dupa care , cum ati zis dvs, sigilam intrarea, pot fi acuzat de violare de domiciliu, in condittile date?

Multumesc
Inundatie partament.
De aproximativ 2 ani tavanul de la bucatarie si holul mic imi este inundat periodic, in special la colturi.
Mai nou, de cateva saptamani , infiltratia s-a extins si in baie si pe un perete din sufragerie plus alte locuri in bucatarie, baie si holul mic.
Frecvent gasesc apa si pe jos iar peretii sunt mai tot timpul umezi.
Ideea e ca nu se manifesta tot timpul in acelasi loc.

Sesizand Asociatia de proprietari, s-a incercat verificarea instalatiei la apartamentul de deasupra dar acolo nu mai locuieste nimeni de peste 5 ani si nu a putut fi contactata vreo alta persoana, deci nu s-a putut intra.

De asemenea Asociatia asteapta hotararea judecatoreasca de executare silita a apartamentului respectiv.

In urma solicitarii mele de a se face ceva pentru a se remedia situatia, presedintele mi-a spus ca nu poate face nimic invocand inviolabilitatea domiciliului conform constitutiei Romaniei si ca singura forma de a putea penetra in acel apartament se poate face printr-o hotarire judecatoreasca, conform primariei, dar ca Asociatia nu are bani sa se ocupe de asta, desi in fondul de reparatii al blocului sunt peste 80 mii de lei.

Am solicitat atunci oprirea apei pe coloana, avand in vedere ca tavanul din bucatarie si hol sunt distruse (a fost afectata si instalatia electrica!), dar mi s-a replicat ca nu poate opri apa pentru un singur apartament afectat (btw locuiesc la parter).

Intrebarea mea este: cine trebuie sa faca acest demers in instanta, avand in vedere ca obligatia comitetului blocului este , printre altele, de a se asigura de buna functionare a instalatiilor din bloc si de a gestiona situatiile de criza sau exceptionale ?
Adunarea generala "extraordinara" a fost convocata de un asa zis "comitet de initiativa".
Asociatia are daca inteleg bine vreo 24 de membrii.
Dar fiind vorba de o adunare "extraordinara" cvorumul se formeaza din minim 20% din membrii. Asa mi s-a raspuns cand am pus problema .
A fost pus un anunt la avizier cu 3 zile inainte si probabil membrii care nu locuiesc in bloc au fost convocati telefonic sau prin email. (prin posta ar fidurat mai mult)
Multumesc de raspuns.

Totusi stiam ca in lipsa presedintelui (in cazul de fata demisionar) comitetul preia sarcinile presedintelui.
Faptul ca a ramas unul (al doilea si-a dat demisia) nu ar fi putut prelua cererile sa le inregistreze?
Buna ziua,
presedintele Asociatei de proprietari si-a dat demisia acum o luna impreuna cu unul dintre cei doi membrii ai comitetului executiv.

Saptamana aceasta a decis sa se intoarca la functia de presedinte al asociatiei si a convocat o adunare extraordinara in care a fost reales.

In aceasta perioada mai multi proprietari care nu eram membri ai Asociatiei de proprietari am depus cerere de inscriere in asociatie pentru a debloca situati creata dar la adunare ni s-a raspuns ca nu a avut cine sa inregistreze aceste cereri intrucat nu mai exista presedinte iar comitetul executiv s-a autodizolvat prin ramanerea unui singur membru din cei doi.

Astfel nu am avut posibilitatea sa votam sau sa fim alesi.

Este normal acest lucru??

De asemenea la vot , desi erau prezenti fizic doar 10 membri ai asociatiei presedintele a fost ales cu 13 sau 14 voturi intrucat unii membrii aveau impurtenicire de la alti proprietari , astfel ca au votat de 2 sau 3 ori prin aceiasi persoana.
Este corect acest lucru ?

Multumesc
Intotdeauna am dat indexul si uneori si consumul dar indexul este cel care este important.
Cu exceptia acelei luni cand am declarat gresit din eroare de scriere si cand am constatat am anuntat imediat asociatia sa faca corectia necesara pentru aceea luna pe baza indexilor dinainte si dupa aceea luna, dar asociatia refuza sa faca corectia necesara.
Scuze pt. punctul 1.
Referitor la pct.2, am facut deja o solicitare in acest sens iar raspunsul primit a fost , citez, "Cum noi am tinut cont doar de comunicarile dumneavoastra, nu putem ca, din greseala dumneavoastra, sa facem noi o recalculare ca si cand ne-ati fi comunicat cu totul alti indecsi.
Facem mentiunea ca, orice alta adresa cu acelasi subiect, se va clasa, intrucat vi s-a raspuns, inclusiv prin aceasta adresa, in mod complet, la toate cele sesizate"

O sa fac o noua solicitare oficiala dar in cazul unui refuz pot actiona in justitie?