avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundatie apartament. De aproximativ 2 ani tavanul de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundatie apartament. De aproximativ 2 ani tavanul de la bucatarie ...

Inundatie partament.
De aproximativ 2 ani tavanul de la bucatarie si holul mic imi este inundat periodic, in special la colturi.
Mai nou, de cateva saptamani , infiltratia s-a extins si in baie si pe un perete din sufragerie plus alte locuri in bucatarie, baie si holul mic.
Frecvent gasesc apa si pe jos iar peretii sunt mai tot timpul umezi.
Ideea e ca nu se manifesta tot timpul in acelasi loc.

Sesizand Asociatia de proprietari, s-a incercat verificarea instalatiei la apartamentul de deasupra dar acolo nu mai locuieste nimeni de peste 5 ani si nu a putut fi contactata vreo alta persoana, deci nu s-a putut intra.

De asemenea Asociatia asteapta hotararea judecatoreasca de executare silita a apartamentului respectiv.

In urma solicitarii mele de a se face ceva pentru a se remedia situatia, presedintele mi-a spus ca nu poate face nimic invocand inviolabilitatea domiciliului conform constitutiei Romaniei si ca singura forma de a putea penetra in acel apartament se poate face printr-o hotarire judecatoreasca, conform primariei, dar ca Asociatia nu are bani sa se ocupe de asta, desi in fondul de reparatii al blocului sunt peste 80 mii de lei.

Am solicitat atunci oprirea apei pe coloana, avand in vedere ca tavanul din bucatarie si hol sunt distruse (a fost afectata si instalatia electrica!), dar mi s-a replicat ca nu poate opri apa pentru un singur apartament afectat (btw locuiesc la parter).

Intrebarea mea este: cine trebuie sa faca acest demers in instanta, avand in vedere ca obligatia comitetului blocului este , printre altele, de a se asigura de buna functionare a instalatiilor din bloc si de a gestiona situatiile de criza sau exceptionale ?
Ultima modificare: Vineri, 30 Iunie 2023
Stelus22, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:39, 30 Iunie 2023
Da. este o situatrde criza si com. executiv este oarecum depasit. Acum, ce ati putea face pentrua debloca situatia: verificati daca apartamentul celui de deasupra (etajul 2), se confrunta, la fel cu situatia dvs. - adica sa fiti siguri ca acea defectiune este doar la apartamentul de deasupra dvs.
In mod normal, situatii de acest fel sunt mai rare, in sensul ca o locuinta nu poate fi chiar asa de parasita, adica nimeni, dar chiar nimeni sa nu stie nimic... In fine, daca nu mai puteti astepta, ati putea apela - prin asociatie, la autoritati (poate politie), sa intrati in locuinta, sa constatati ce este acolo, macar sa inchideti robinetul/robinetele generale. Daca intrarea fortata in locuinta s-a facut prin distrugerea yallei, asociatia procura o noua yalla, o monteaza, incuie si sigileaza usa.
Ma rog, ar mai fi o solutie - daca coloana aceea de apartamente, are o sigura conducta de alimentare cu apa: din locuinta dvs. se intrerupe conducta, se face un by-pass, se monteaza o noua conducta, care va alimenta apartamentele, de la etajul 2 in sus. Asadar, in acest fel, ati ocolit apartamentul de deasupra care va face necazuri.
Faceti reparatiile necesare, zugraviti totul si faceti-va o asigurare.
Cand se definitiveaza situatia locuintei de sus, discutati cu noul proprietar si refaceti instalatia. Este complicat, dar asa scapati de necaz.
Succes!
Ultima modificare: Vineri, 30 Iunie 2023
Adam Grecu, utilizator
Adam Grecu , Multumesc de raspuns.
S-a verificat apt. de la etajul 2 si nu are aceasta situatie (si celelate apartamente de la etajul 1)
Presedintele a facut sesizare la politie dar politia a spus ce nu este de competenta lor si sa se apeleze la primarie.
Primaria a raspuns ceea ce am scris in mesajul initial si anume :
"inviolabilitatea domiciliului conform constitutiei Romaniei si ca singura forma de a putea penetra in acel apartament se poate face printr-o hotarire judecatoreasca"

Asocia nu vrea sa faca by-pass desi s-a discutat si aceasta idee.

Am inteles ca Administartia a castigat procesul si asteapta hotararea instantei pentru recupererea apartamentului, mai ales ca presedintele si-a exprimat dorinta sa preia acel apartament.

Daca eu , cu 2 martori , fortez usa si inchid robinetii, asta in cazul in care nu este o teava sparta, dupa care , cum ati zis dvs, sigilam intrarea, pot fi acuzat de violare de domiciliu, in condittile date?

Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Cam ce am avut de spus, am scris...
Nu cred ca este bine ce vreti sa faceti, daca nici org. de politie nu va poate ajuta.
Totusi, as. prop. poate face o informare la Politie, sa mearga cineva in audienta la comandantul sectiei, sa inregistreze documentul . Sunt situatii in care s-a gasit intelegere din partea org. de politie. Pur si simplu, au trimis doi agenti, asociatia era pregatia cu meseriasi,totul s-a filmat, s-au intocmit niste PV. Am zis, daca se vrea, daca nu se vrea, incep cu inviolabilitatea....Eu zic sa mai asteptati, poate se dezamorseaza situatia la judecatorie.
Revin cu intrebarea:
Intrebarea mea este: cine trebuie sa faca acest demers in instanta, avand in vedere ca obligatia comitetului blocului este , printre altele, de a se asigura de buna functionare a instalatiilor din bloc si de a gestiona situatiile de criza sau exceptionale ?
Politia nu are competenta sa se implice in astfel de situatii
Nu va hazardati sa patrundeti in apartament atat timp cat politia nu se implica
Daca patrundeti ,puteti fi acuzat de patrundere prin efractie,violare de domiciliu s a
Am inteles ca Administartia a castigat procesul si asteapta hotararea instantei pentru recupererea apartamentului, mai ales ca presedintele si-a exprimat dorinta sa preia acel apartament.

Procedura de licitatie este de durata,timp in care dv veti majora prejudiciile la apartament

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avarie coloana apa narcisdaniel narcisdaniel daca conducta de apa a blocului se crapa, eu am tavanul ud si trebuie sa sparg la vecinul de sus, cine plateste daca teava este sparta la nivelul ... (vezi toată discuția)
Probleme cu un vecin care impiedica accesul la tevile comune adiushu adiushu Buna seara.Am o problema cu vecinul de la parter din cauza caruia teava de scurgere de la bucatarie nu poate fi schimbata. De cateva luni scurgerea la ... (vezi toată discuția)
Vecin plecat - instalatie apa defecta doberv doberv catre cine ma indrept si cu ce actiune daca vecinul de deasupra m-a inundat si mi s-au stricat peretii ? eu am fost plecat din tara 6 luni iar cand m-am ... (vezi toată discuția)