avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Activitate paul_2008

Activitate paul_2008

Eu apreciez ca in totalitate, are legatura directa cu fapta sa de a cunoaste deficientele cladirii respective.
Asa cum mentionati dvs., cumparatorul si-a asumat riscul prin semnarea contractului si e firesc sa suporte paguba cel putin partial.
Buna seara! Va multumesc pt. opinia dvs., dar n-o pot impartasi
Art. 49 din Vechiul Cod de Procedura Civila mentioneaza : "Oricine are interes poate interveni intr-o pricina ce se urmeaza intre alte persoane. Interventia este in interes propriu cand cel care intervine invoca un drept al sau. Ea este in interesul uneia din parti cand sprijina numai apararea acesteia."
Calitatea de parte - o au inclusiv intervenientii.

CARTEA a II-a
Procedura contencioasa

TITLUL I
Partile

CAPITOLUL I
Folosinta si exercitiul drepturilor procedurale
CAPITOLUL II
Persoanele care sunt impreuna reclamante sau parate
CAPITOLUL III
Alte persoane care pot lua parte la judecata
Sectiunea I
Interventia
Sectiunea a II-a
Chemarea in judecata a altor persoane
....................
Dosar civil in apel . Este admisibila in principiu, interventia accesorie in sprijinul unui intervenient principal? Multumesc.

Matusa mea este o persoana cu handicap accentuat(gradul doi), revizuibila anual, beneficiaza de indemnizatie lunara in cuantum de 166 lei si buget complementar in suma de 68 lei conform Legii 448/2006. Matusa mea are in ianuarie pe rolul instantei de judecata un dosar prin care fiica majora (aflata in continuarea studiilor) din casatoria sa anterioara solicita pensie de intretinere raportat la indemnizatia de handicap si bugetul complementar.
Va rog comunicati-mi daca indemnizatia de handicap si bugetul complementar pot fi urmarite avand in vedere afectiunea lor speciala.
Răspuns la discuția Reziliere contract
Revin cu cateva detalii: in cazul de fata este un contract de vanzare-cumparare, iar la fiecare livrare se intocmeste o anexa in care sunt individualizate marfurile, termenele de livrare, conditiile de plata. In contract se precizeaza ca rezilierea nu are efecte asupra obligatiilor scadente. Nu prea inteleg acest lucru...?!
Răspuns la discuția Reziliere contract
Eu pot refuza plata oferita de debitorul meu (predarea unei cantitati de marfa), in perioada cuprinsa intre notificare si rezilierea contractului.
In contract am urmatoarea clauza "oricare dintre partiare dreptul de a rezilia contractul cu conditia notificarii cu cel putin 15 zile inainte in cazul neindeplinirii obligatiilor contractuale. Rezilierea opereaza de plin drept dupa expirarea celor 15 zile de la data notificarii"
In cazul in care i-am notificat intentia de reziliere, au trecut 10 zile de la notificare, iar debitorul meu si-a indeplinit obligatia intre timp, va mai opera rezilierea?
Va multumesc.
Răspuns la discuția antecontract vanzare cumparare
Spuneti o actiune in pretentii, fara rezolutiune. Totusi ce se intampla cu soarta contractului?
Răspuns la discuția antecontract vanzare cumparare
Rectific a antecontractului