O societate comerciala achizitioneaza o constructie pentru derularea unui proiect de afaceri. Conform actelor, constructia prezenta anumite caracteristici care de fapt nu erau reale in raport cu situatia faptica. Societatea comerciala efectueaza anumite cheltuieli pentru derularea proiectului de afaceri, apoi renunta la acesta intrucat constructia nu prezenta caracteristicile cerute prin proiect. In scrisoarea de renuntare la proiectul de afaceri, societatea comerciala precizeaza ca anterior cumpararii a inspectat constructia impreuna cu vanzatorul, iar acesta din urma l-a asigurat ca va face modificarile necesare la constructie pentru a fi indeplinite caracteristicile din acte si care erau similare conditiilor pentru derularea proiectului de afaceri. Societatea comerciala actioneaza in judecata pentru prejudicii atat vanzatorul, cat si constructorul, dirigintele de santier si persoanele care au semnat PV de receptie. In conditiile in care anterior incheierii contractului de vanzare - cumparare, cumparatorul a cunoscut faptul ca acea constructie nu indeplineste caracteristicile prevazute in acte, mai poate obtine despagubiri de la cei care au intocmit respectivele inscrisuri?
Având în vedere că vânzătorul a recunoscut că respectiva construcție nu corespunde și că va remedia respectivele neajunsuri, SC. poate intenta acțiune în răspundere civilă delictuală.
Vanzatorul nu a recunoscut nimic in scris. Aceasta este afirmatia scrisa facuta de cumparatorul constructiei, din care rezulta expres ca stia despre deficiente la momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare. In aceste conditii, Cumparatorul mai are dreptul la despagubiri de la dirigintele de santier si de la persoanele care au semnat PV de receptie sau putem vorbi de culpa proprie a persoanei vatamate (cauza exoneratoare de raspundere)?