avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubiri - Raspundere civila delictuala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubiri - Raspundere civila delictuala

O societate comerciala achizitioneaza o constructie pentru derularea unui proiect de afaceri. Conform actelor, constructia prezenta anumite caracteristici care de fapt nu erau reale in raport cu situatia faptica. Societatea comerciala efectueaza anumite cheltuieli pentru derularea proiectului de afaceri, apoi renunta la acesta intrucat constructia nu prezenta caracteristicile cerute prin proiect. In scrisoarea de renuntare la proiectul de afaceri, societatea comerciala precizeaza ca anterior cumpararii a inspectat constructia impreuna cu vanzatorul, iar acesta din urma l-a asigurat ca va face modificarile necesare la constructie pentru a fi indeplinite caracteristicile din acte si care erau similare conditiilor pentru derularea proiectului de afaceri. Societatea comerciala actioneaza in judecata pentru prejudicii atat vanzatorul, cat si constructorul, dirigintele de santier si persoanele care au semnat PV de receptie. In conditiile in care anterior incheierii contractului de vanzare - cumparare, cumparatorul a cunoscut faptul ca acea constructie nu indeplineste caracteristicile prevazute in acte, mai poate obtine despagubiri de la cei care au intocmit respectivele inscrisuri?
Cel mai recent răspuns: paul_2008 , utilizator 09:58, 29 Septembrie 2015
Având în vedere că vânzătorul a recunoscut că respectiva construcție nu corespunde și că va remedia respectivele neajunsuri, SC. poate intenta acțiune în răspundere civilă delictuală.
Vanzatorul nu a recunoscut nimic in scris. Aceasta este afirmatia scrisa facuta de cumparatorul constructiei, din care rezulta expres ca stia despre deficiente la momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare. In aceste conditii, Cumparatorul mai are dreptul la despagubiri de la dirigintele de santier si de la persoanele care au semnat PV de receptie sau putem vorbi de culpa proprie a persoanei vatamate (cauza exoneratoare de raspundere)?
Asa cum mentionati dvs., cumparatorul si-a asumat riscul prin semnarea contractului si e firesc sa suporte paguba cel putin partial.
Va suporta integral prejudiciul cumparatorul intrucat a achizitionat constructia cunoscand faptul ca aceasta prezinta deficiente?
Eu apreciez ca in totalitate, are legatura directa cu fapta sa de a cunoaste deficientele cladirii respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitatea semnarii pv de receptie finala a unei case de catre un diriginte de santier clau1858 clau1858 Buna ziua Am o nelamurire legata de obligativitatea semnarii procesului verbal de receptie a casei de catre un diriginte de santier. Practic inspectorul ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca normativul c125 – 2013 a fost respectat de ... Roxana Cimpu Roxana Cimpu Cum aflu daca normativul C125 – 2013 a fost respectat de catre constructor? Unde se pot efectua masuratorile pentru a verifica daca exista protectie ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am cumparat de aprox 1 an o casa si in afara de contractul ... hybrid13 hybrid13 buna seara, am cumparat de aprox 1 an o casa si in afara de contractul de vanzare nu am mai primit niciun document de la dezvoltator/ constructor. proiect, ... (vezi toată discuția)