avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Reziliere contract
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Reziliere contract

In contract am urmatoarea clauza "oricare dintre partiare dreptul de a rezilia contractul cu conditia notificarii cu cel putin 15 zile inainte in cazul neindeplinirii obligatiilor contractuale. Rezilierea opereaza de plin drept dupa expirarea celor 15 zile de la data notificarii"
In cazul in care i-am notificat intentia de reziliere, au trecut 10 zile de la notificare, iar debitorul meu si-a indeplinit obligatia intre timp, va mai opera rezilierea?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: aartist , utilizator 08:14, 12 Octombrie 2009
Consider ca rezilierea va opera atat timp cat nu veti ajunge la un acord contrar. Indeplinirea de catre debitor a obligatiilor contractate in perioada de valabilitate a contractului este fireasca si nu afecteaza sanctiunea aplicata de dumneavoastra.
Eu pot refuza plata oferita de debitorul meu (predarea unei cantitati de marfa), in perioada cuprinsa intre notificare si rezilierea contractului.
Eu consider ca dupa data primirii notificarii de catre debitor, creditorul poate refuza primirea cantitatii de marfa considerand contractul reziliat.
~ Conținut șters la cerere ~
Consider ca in contract este un pact comisoriu de grad 3. Conform Statescu+ Barsan, debitorul se poate elibera de obligatie pana la data punerii in intarziere, deci a notificarii. Asadar dupa data punerii in intarziere, creditorul poate refuza marfa, fara nici un risc.

Alte discuții în legătură

Incetare contract mihaipaul mihaipaul Conform unui contract de achizitie vanzatorul trebuia sa-mi puna la dispozitie anumite cantitati si sortimente de marfa la datele prevazute in anexele la ... (vezi toată discuția)
Reziliere pact comisoriu mihaipaul mihaipaul Conform unui contract de achizitie vanzatorul trebuia sa-mi puna la dispozitie anumite cantitati si sortimente de marfa la datele prevazute in anexele la ... (vezi toată discuția)
Reziliere aartist aartist Buna-ziua, Contractul incheiat prevede \"Prezentul contract încetează la cererea uneia dintre părţi pentru neexecutarea obligaţiilor de către cealaltă ... (vezi toată discuția)