Conform unui contract de achizitie vanzatorul trebuia sa-mi puna la dispozitie anumite cantitati si sortimente de marfa la datele prevazute in anexele la contract. Pentru fiecare livrare se intocmeau anexe la contract. In contract se prevede: " In caz de neindeplinire a obligatiilor, oricare din parti are dreptul de a rezilia de plin drept contractul cu o notificare prealabila de 30 de zile". Avand in vedere ca vanzatorul nu si-a indeplinit obligatia nici la 10 zile de la termenul scadent i-am transmis o notificare de reziliere a contractului. La aproximativ 10 zile de la comunicarea notificarii, vanzatorul ma notifica ca pot ridica marfa prevazuta in anexa. In aceste conditii, as vrea sa lamuresc urmatoarele:
1) pot refuza eu ridicarea marfii, tinand cont ca termenul de livrare a expirat de aproximativ 20 de zile?
2) va mai opera rezilierea contractului,avand in vedere ca acesta si-a indeplinit obligatia in perioada cuprinsa intre data notificarii si data rezilierii.
Rezilierea va va produce efecte depline, in sensul incetarii raporturilor dintre parti la expirarea celor 30 de zile.
Totusi si in aceasta perioada se poate refuza ridicarea marfii daca dovediti, intr-un eventual proces ca necesitatea marfii respective era strict legata de termenul respectiv de livrare, o livrare ulterioara a marfii nemaiprezentand interes pt. dumneavoastra, ori pt. clientul final.
Incetare contract
mihaipaul
Conform unui contract de achizitie vanzatorul trebuia sa-mi puna la dispozitie anumite cantitati si sortimente de marfa la datele prevazute in anexele la ... (vezi toată discuția)