avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incetare contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incetare contract

Conform unui contract de achizitie vanzatorul trebuia sa-mi puna la dispozitie anumite cantitati si sortimente de marfa la datele prevazute in anexele la contract. Pentru fiecare livrare se intocmeau anexe la contract. In contract se prevede: " In caz de neindeplinire a obligatiilor, oricare din parti are dreptul de a rezilia de plin drept contractul cu o notificare prealabila de 30 de zile". Avand in vedere ca vanzatorul nu si-a indeplinit obligatia nici la 10 zile de la termenul scadent i-am transmis o notificare de reziliere a contractului. La aproximativ 10 zile de la comunicarea notificarii, vanzatorul ma notifica ca pot ridica marfa prevazuta in anexa. In aceste conditii, as vrea sa lamuresc urmatoarele:
1) pot refuza eu ridicarea marfii, tinand cont ca termenul de livrare a expirat de aproximativ 20 de zile?
2) va mai opera rezilierea contractului,avand in vedere ca acesta si-a indeplinit obligatia in perioada cuprinsa intre data notificarii si data rezilierii.
Cel mai recent răspuns: Cabinet Av. Irina Rosulescu , Avocat 15:25, 21 Octombrie 2009
in notificare a-ti precizat ca contractulse reziliaza incepand cu data de........decila acea data contractulnu mai are putere de lege intre partile contractante
puteti refuza ridicarea marfii deoarece a=ti considerat mai utila rezilierea contractului in baza unor prevederi ale contractuluice au fost incalcate,ridicand marfa trebuie sa intocmitiacele anexe ori daca contractuule reziliat nu mai sunt k acele anexe
succes
Rezilierea isi produce in continuare efectele (conditionat de inexistenta vreunei alte prevederi in contract care conditioneaza constatarea neindeplinirii obligatiilor de o anumita perioada de timp, pe care nu ati respectat-o la momentul trimiterii notificarii) in termen de 30 de zile de la data la care vanzatorul dumneavoastra a primit notificarea.

In acest caz in masura in care ati trimis notificare de reziliere cu confirmare de primire urmeaza a calcula cand expira termenul de 30 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere pact comisoriu mihaipaul mihaipaul Conform unui contract de achizitie vanzatorul trebuia sa-mi puna la dispozitie anumite cantitati si sortimente de marfa la datele prevazute in anexele la ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract paul_2008 paul_2008 In contract am urmatoarea clauza \"oricare dintre partiare dreptul de a rezilia contractul cu conditia notificarii cu cel putin 15 zile inainte in cazul ... (vezi toată discuția)
Contract reziliat? tiv tiv Va rog sa ma ajutati cu o solutie pentru urmatoarea speta: Intr-un contract de vanzare-cumparare comerciala cu executare succesiva nu s-a stipulat nicio ... (vezi toată discuția)