In contract am urmatoarea clauza "oricare dintre partiare dreptul de a rezilia contractul cu conditia notificarii cu cel putin 15 zile inainte in cazul neindeplinirii obligatiilor contractuale. Rezilierea opereaza de plin drept dupa expirarea celor 15 zile de la data notificarii"
In cazul in care i-am notificat intentia de reziliere, au trecut 10 zile de la notificare, iar debitorul meu si-a indeplinit obligatia intre timp, va mai opera rezilierea?
Va multumesc.
Depinde de notificare. Daca i-ati solicitat executarea obligatiei in termen de 15 zile, nu puteti refuza executarea acesteia.
Daca ati notificat numai rezilierea contractului, puteti refuza marfa trimisa
Revin cu cateva detalii: in cazul de fata este un contract de vanzare-cumparare, iar la fiecare livrare se intocmeste o anexa in care sunt individualizate marfurile, termenele de livrare, conditiile de plata. In contract se precizeaza ca rezilierea nu are efecte asupra obligatiilor scadente. Nu prea inteleg acest lucru...?!
Personal, impartasesc opinia domnului avocat Julea, in ceea ce priveste faptul ca rezilierea nu are efecte asupra obligatiilor scadente cred ca se refera la faptul ca rezilierea produce efecte numai pentru viitor, lasand neatinse prestatiile executate pana la dat rezilierii.
Incetare contract
mihaipaul
Conform unui contract de achizitie vanzatorul trebuia sa-mi puna la dispozitie anumite cantitati si sortimente de marfa la datele prevazute in anexele la ... (vezi toată discuția)
Reziliere
aartist
Buna-ziua,
Contractul incheiat prevede \"Prezentul contract încetează la cererea uneia dintre părţi pentru neexecutarea obligaţiilor de către cealaltă ... (vezi toată discuția)