avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1504 soluții astăzi
Forum Activitate sorcati

Activitate sorcati

Răspuns la discuția Indemnizatie somaj
Dna avocat. Doamna v-a intrebat daca poate lua somaj, in situatia incetarii contractului de munca, prin DEMISIE. Nu o mai zapaciti cu texte de lege care nu au nici o legatura cu intrebarea. RASPUNSUL ESTE "NU". Poti beneficia de indemnizatie de somaj, doar daca v-ar fi incetat contractul din motive neimputabile dvs. Dna avocat va zapaceste de cap si nu va ajuta cu nimic.
Răspuns la discuția spor mobilitate
Intai sa ne spui daca esti functionar public, personal contractual in sistem bugetar sau lucrezi la privat. Daca esti functionar public, da-mi o adresa de email si te contactez eu. Mersi
Răspuns la discuția Achizitii directe
Cu scuzele de rigoare. Lucrati cumva in achizitii publice? Parerea mea ca nu. Daca totusi desfasurati activitatea in domeniul asta, aveti mult de lucru. la data incheierii contractului se listeaza pagina bnr. Aceasta este valoarea de calcul. Contractul se incheie in LEI RON. Echivalarea in EURO, are rolul, pe de o parte statistic (vezi raportarile in format electronic de pe e-licitatie.ro ) precum si pentru stabilirea valorii estimate a contractului, in vederea determinarii procedurii de achizitie de urmat: cumparare directa, cerere de oferta, licitatie publica, negociere cu sau fara publicarea unui anunt de participare, etc. In rest, cind vorbim de achizitii publice, vorbim de autoritati contractante, de regula institutii publice, care au buget in LEI RON si nicidecum in EURO. Asa ca aveti de invatat. Cu respect
Răspuns la discuția Achizitii directe
Teapaaaaaaaa. Copii care ti-au raspuns, bat campii. Pentru a ajunge la concluzia ca se poate utiliza procedura de cumparare directa, trebuie sa faci "Nota justificativa privind valoarea estimata a achizitiei publice". Functie de preturile din "piata" , respectiv de pretul per unitate de produs achizitionata, inmultit cu numarul de produse ce se doresc achizitionate, se stabileste valoarea estimata totala a produselor ce se intentioneaza a fi achizitionate. Atentie, in "Nota justificativa privind valoarea estimata a achizitiei publice", se tine cont de valorea produselor similare (cu acelasi cod CPV) deja achizitionate in anul in curs. Valoarea estimata totala, stabilita in LEI RON, se transforma in EURO, curs valabil in ziua intocmirii "Notei justificative privind valoarea estimata a achizitiei publice". Daca valoarea in EURO (care include achizitiile initiale + cele ce se intentioneaza a se achizitiona) nu depaseste 15000 de EURO, atunci poti utiliza procedura de cumparare directa. Daca valoarea estimata, stabilita conform celor de mai sus, este mai mare de 15000 de EURO, atunci esti obligata sa folosesti procedura de cerere de oferta. ATENTIE: valoarea estimata se face raportat la preturile fara TVA. DAca vrei sa afli mai multe, da un semn pe forum.
consilierii primarilor sunt facuti pentru ca partidul sa-si plateasca datoriile catre persoanele care au facut cite ceva in campania electorala; si deci, si salarii pe masura; asa ca nu ma mai zapaciti cu ordonantele si legile care reglementeaza salariile.