avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Activitate coldone

Activitate coldone

În contract scrie ca în caz de întârziere a platii se percep penalități de 2% pe zi, iar după 30 de zile contractul se reziliază.

Voi merge la un executor, intenția principală este sa recuperez banii. Probabil în felul acesta oricum vor fi nevoiți sa părăsească și spațiul.

Mulțumesc mult pentru răspunsuri!

LE: taxele de executare silita pot fi solicitate direct sau trebuie acționat în judecata?

El spune de o luna de zile ca se muta, dar nici nu plătește, nici nu eliberează spațiul.

Eu vreau sa mi recuperez banii și în același timp vreau sa fie constatată rezilierea contractului pe motiv de neplata a chiriei, eu în momentul acesta nu pot intra în spațiul respectiv fiind un contract în vigoare, nu?
Contractul de închiriere înregistrat știu ca reprezinta titlu executoriu, astfel nu direct la un executor trebuie sa apelez?
Bună ziua!
Am închiriat un spațiu comercial către o persoana juridică în urma cu 7 luni.
Contractul este pe perioada determinată, 14 luni, înregistrat la anaf.
Din anumite motive, în contract am scris ca poate pleca atunci când vrea, fără preaviz, dar trebuie sa predea spațiul imediat.
Luna trecuta, văzând ca nu plătește chiria, l-am contactat sa vad ce se întâmplă. M-a anunțat ca el se va muta în câteva zile, ca a uitat sa ma anunțe.
Peste încă o săptămână sun din nou, același răspuns. Acum când a trecut aproape o luna de chirie neplătita i-am pus în vedere ca nu mai e vorba de câteva zile, ca a trecut aproape o luna și trebuie sa plătească chiria.
El refuza ferm, spunând ca de mai bine de o luna nu mai desfășoară activitate economica acolo, iar motivul pentru care nu mi-a predat cheile a fost ca nu a terminat mutarea utilajelor.

Pot merge cu contractul direct la un executor? Sunt șanse ca el sa conteste și sa câștige motivând ca nu a mai desfășurat vreo activitate acolo?
Bun, în cazul asta statutul de plătitor nu ma încurcă deloc.
Trebuie doar sa mai iau o casa de marcat pentru activitatea medicala.
Nu știam ca pot factura și fără TVA, fiind plătitor.

Mulțumesc pentru clarificare.
Mulțumesc pentru răspuns.
De acord ca depășesc plafonul, însă schimbând CAEN-ul, activitatea mea va fi scutita de TVA, neavând dreptul nici sa facturez, nici sa deduc TVA.

Legea 227/2015
CAPITOLUL IX - Operațiuni scutite de taxă

ART. 292 - Scutiri pentru anumite activități de interes general și scutiri pentru alte activități

(1) Următoarele operațiuni de interes general sunt scutite de taxă:

a) spitalizarea, îngrijirile medicale și operațiunile strâns legate de acestea, desfășurate de unități autorizate pentru astfel de activități, indiferent de forma de organizare, precum: spitale, sanatorii, centre de sănătate rurale sau urbane, dispensare, cabinete și laboratoare medicale, centre de îngrijire medicală și de diagnostic, baze de tratament și recuperare, stații de salvare și alte unități autorizate să desfășoare astfel de activități.


În condițiile acestea, dacă nu ma înregistrez ca neplătitor, nu o sa îmi pot desfășura activitatea. Greșesc?
Bună ziua!

Firma mea este plătitoare de TVA, pana acum desfășurând activități de comerț, CAEN 4774.
Cifra de afaceri pe 2020 a fost de aproximativ 800000 lei, iar pe 2021 pana în luna octombrie, aprox 500000 lei.

Urmează sa deschid un cabinet medical de dermatologie și as vrea sa păstrez firma, schimbând codul CAEN în 8622 (CAEN unic) activitate care este scutită de TVA, indiferent de cifra de afaceri.

Este vreun motiv pentru care nu mi s-ar accepta trecerea la neplătitor?

Daca nu, pot trece de acum firma ca neplătitoare de TVA sau trebuie sa mai aștept sfârșitul anului?
Multumesc pentru raspunsuri.
Pentru talon se da vreo dovada sau apoi nu mai pot circula deloc?
In cazul in care mi se opreste certificatul, pentru a inmatricula masina cum procedez in continuare? Pur si simplu ma prezint la ghiseu cu toate actele minus talonul?
Buna ziua!
Am cumparat o masina la inceputul lunii martie.
Am intocmit toate actele, am trecut masina la impozit, am achitat toate taxele (talon, inmatriculare, poluare).
La politie insa nu au vrut sa mi o inmatriculeze fiindca taxa de poluare nu mai e valabila.
La fisc, nu au vrut sa imi echivaleze taxa, trebuind sa o achit pe cea noua, iar ulterior sa mi fie restituita cea veche.
Insa nu am de unde sa mai dau inca 6000 lei, astfel ca sunt in situatia in care practic nu mi pot inmatricula masina.

Ce sanctiuni pot suporta in cazul in care sunt oprit in circulatie, iar certificatul nu a fost schimbat? E vreun termen limita, tinand cont ca masina a fost trecuta pe numele meu la finante?
Răspuns la discuția mansardare
@jl_rona: Daca nu aveti restante si nu sunt defectiuni pe coloana, nu vad cum ar putea administratorul sa va opreasca apa calda. Doar nu s a dus el sa opreasca robinetul :) .Dar daca s a ajuns la asa ceva, cred ca poate fi actionat in instanta pentru abuz in serviciu.
Referitor la celelalte afirmatii, nu cred ca e foarte potrivita modalitatea asta de a ne face singuri dreptate, pe motiv ca autoritatile oricum sunt corupte. Traim intr o societate, nu in jungla, si trebuie sa ne supunem regulilor.
De cele mai multe ori, cei care se opun in astfel de situatii, nu vor nici sa dea bani pentru reparatii, insa nu vor nici variante alternative, fara costuri.
Nu ai precizat care e situatia in blocul tau, cati sunt de acord, cati impotriva. Daca nu sunt respectate acele articole din lege, e clar, nu se va construi.

@a_mirela: Gresesti, mentalitate comunista este exact aceea pe care o sustii tu. Sa ne amintim cum ne tot spunea tovarasul aceleasi cuvinte:"Nu ne vindem tara"? Trebuie sa invatam ce inseamna democratia: puterea poporului, a te supune deciziilor majoritatii.
"Daca oamenii nu vor mansarda, respecta le dreptul", ai spus. Foarte corect. Insa de prea putine ori se inatampla asa. Probleme apar cand exista doar unu-doi care nu sunt de acord cu decizia celorlalti.

@musac: S a schimbat legea, nu mai e valabil ce spui