avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Activitate Carmen-D

Activitate Carmen-D

Bună seara. Care este numărul minim de membri ai unei asociații de proprietari? Știu că mai demult era 10. Dar am înțeles că s-a modificat legea și numărul minim este 20 de membri.
Și dacă mai este valabilă situația aceea cu adeziunea în asociație, sau toți proprietarii fac parte automat din asociația de proprietari.
Mulțumesc mult pentru eventualele răspunsuri. :)


ynocentta a scris:


Daca in PV consemnat in registrul unic al adunarilor generale a fost consemnat ca nu este intrunit cvorumul,atunci adunarea generala nu poate fi convocata si legal,se dispune adunare reconvocata

Adunarea generală a avut loc acum 7 ani. Nu a fost întrunit cvorumul, este scris în procesul verbal câți proprietari au fost prezenți. Nu s-a făcut o adunare reconvocată.
Asta înseamnă că acea adunare generală nu este valabilă? Hotărârile ei sunt nule?
Mulțumesc :).
Acest articol din lege este puțin neclar pentru mine:

Articolul 48
(1) Adunarea generală poate adopta hotărâri, dacă majoritatea proprietarilor membri ai asociației de proprietari sunt prezenți personal sau prin reprezentanți care au o împuternicire scrisă și semnată de către proprietarii în numele cărora votează.


Ce înseamnă reprezentanți? Înțeleg că proprietarul unui apartament nu poate veni la ședința respectivă și trimite pe altcineva din familie. Dar poate să trimită un alt vecin care să aibă 2 voturi în acea ședință?
Mulțumesc mult pentru eventuala lămurire. :)
Am înțeles că doar în instanță se poate anula un proces verbal.
Însă ședința aceea a fost în 2015. Și n-am înțeles dacă mai poate fi făcută contestația acum, având în vedere că atunci era valabil articolul cu contestare în 45 de zile.
Și nici situația în care un proprietar reprezintă la ședință alți vecini nu îmi este clar dacă e legală sau nu. Atunci să vină la ședință doar unul care îi reprezintă pe toți.
Puteti sa-mi spuneti care ar fi acele efecte juridice?
Acel proces verbal este valabil desi nu a fost cvorum?
În plus una dintre proprietare avea împuternicire pentru alți doi vecini. Adica a semnat pentru 3 proprietari, incluzând-o pe ea. Este posibil așa ceva? :))))))
Bună ziua. Am câteva nelămuriri și mulțumesc anticipat dacă voi primi răspuns la întrebări. Este vorba tot despre asociații de proprietari.

Un proces verbal al unei adunări generale, in care a fost ales un președinte poate fi anulat dacă la ședința respectivă nu a fost întrunit cvorumul? Și anume cum, doar în instanță? Precizez că nu s-a făcut o ședință reconvocată.
Iar semnăturile așa zisului președinte, semnături pe care le-a pus el pe documente ulterior, mai sunt valabile în cazul în care se anulează procesul verbal respectiv? Se consideră că nu a avut calitatea de președinte niciodată?
Încă o dată mulțumesc :).
Mulțumesc pentru răspuns.
Nu există cont bancar la asociație. Nu am cum să plătesc altfel decît numerar, într-un interval în care nu pot ajunge. Voi face o reclamație, asta e tot ce pot să fac.
Bună seara/ziua.
Am și eu o întrebare și mulțumesc anticipat pentru eventuale răspunsuri.
Se poate plăti întreținerea (locuiesc la bloc) la serviciul acela din cadrul Primăriei care răspunde de asociațiile de proprietari? În cazul în care nu am încredere în administrator și președinte. Dețin niște informații, o să fac și o reclamație. Dar nu vreau să fiu acuzată că nu plătesc întreținerea și să mi se calculeze penalități. Vreau să plătesc, însă nu vreau să bag banii mei într-o gaură neagră.
Mulțumesc.
Cui ma adresez pentru stergerea penalitatilor la intretinere?
Am penalitati la intretinere care sunt mai vechi de 8 ani. Stiu ca trebuie sa ma adresez instantei de judecata si trebuie sa am o hotarare judecatoreasca definitiva in acest sens. Dar cu cine ma judec? Cui trebuie sa solicit stergerea penalitatilor?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
DEMÍSIE s.f. Act prin care cineva renunță (de bunăvoie) la o funcție, la o demnitate etc. [Gen. -iei, var. demisiune, dimisie s.f. / cf. fr. démission, lat. demissio – îndepărtare].

Daca nu e demisie, atunci presedintele de asociatie de proprietari isi depune mandatul.
In plus, mandatul are doar 4 ani. Dupa aceasta perioada, mandatul ar trebui sa inceteze de la sine. Nu cred ca exista în lege stipulat că presedintele de asociatie poate fi pe viață (decât dacă vrea el și este reales).
Am observat aceasta tendinta de a tine pe cineva cu forta in functia de presedinte de asociatie. Românii sunt niște mici nazi când li se pune pata. Am zis mici? Hmmm :))))))))))))))