avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Demisia presedintelui asociatiei de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Demisia presedintelui asociatiei de proprietari

Bună seara.
Am și eu o nelămurire și vă mulțumesc anticipat pentru eventualele răspunsuri.
Un președinte de asociație de proprietari și-a dat demisia într-o adunare generală reconvocată și a spus că acesta este singurul punct din ședință, apoi a plecat.
Au rămas în continuare celelalte persoane, mai puțin de jumătate din numărul total de membri, și au continuat ședința, au făcut un proces verbal, eventual au ales un nou președinte.
Președintele care a demisionat a făcut și el un proces verbal, având ca unic punct demisia sa.
Întrebarea mea este: președintele poate să încheie ședința în felul acesta? Sau ea poate continua și sunt valabile ambele procese verbale?
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 09:19, 8 Noiembrie 2021
1-Cnform disp L nr 196/2018 presedintele de asociatie exercita atributii in beneficiul membrilor proprietari si a asociatiei de proprietari in baza unui contract de mandat
Conform disp Codul Muncii,institutia demisiei opereaza numai in cazul CIM2-Daca nu a fost intrunit cvorumul respectiv 50% +1 ,comnform disp L nr 196/2018 adunarea generala se suspenda se anunuta datapentru adunare generala extraordinara
Hotararile adoptate in adunarea generala unde nu a fost intrunit cvorumul nu sunt legale
Era o adunare generala reconvocata. Adica mai fusese una inainte si nu se intrunise cvorumul si s-a facut reconvocare. Deci la aceasta - reconvocata - eu stiu ca nu mai conta cvorumul.
Dar intrebarea mea este: dupa ce presedintele si-a dat demisia, a spus ca incheie sedinta si a plecat, sedinta s-a incheiat sau nu?
Multumesc oricum.
ynocentta a scris:

1-Cnform disp L nr 196/2018 presedintele de asociatie exercita atributii in beneficiul membrilor proprietari si a asociatiei de proprietari in baza unui contract de mandat
Conform disp Codul Muncii,institutia demisiei opereaza numai in cazul CIM2-Daca nu a fost intrunit cvorumul respectiv 50% +1 ,comnform disp L nr 196/2018 adunarea generala se suspenda se anunuta datapentru adunare generala extraordinara
Hotararile adoptate in adunarea generala unde nu a fost intrunit cvorumul nu sunt legale

Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Noiembrie 2021
Carmen-D, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata @ynocennta , nu e prima data cand sustineti ca , conform Codului Muncii , demisia poate opera numai in cazul contractelor de munca , nu si a mandatului obtinut prin alegeri . Si - cred eu - va inselati . Demisia poate interveni chiar si la Presedintele Romaniei , daca citim art 97 ( 1 ) din Constitutia Romaniei : “ Vacanta functiei de Presedinte al Romaniei intervine in caz de demisie ....” . Iar acesta ( PR ) tot mandat detine , incredintat de popor prin alegeri . Deci ...
Ultima modificare: Duminică, 7 Noiembrie 2021
CHKa, utilizator
Art 81 Demisia | Codul Muncii
(1) Prin demisie se înțelege actul unilateral de voință a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea unui termen de preaviz.

Sunt situatii distincte, a caror problematica se solutioneaza distinct prin norme speciale
Referitor la mandat...atentie sporita de autoritatea care a parafat mandatul
Nu comparati persoana juridica asociatia de proprietari cu presedintele tarii,...

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
DEMÍSIE s.f. Act prin care cineva renunță (de bunăvoie) la o funcție, la o demnitate etc. [Gen. -iei, var. demisiune, dimisie s.f. / cf. fr. démission, lat. demissio – îndepărtare].

Daca nu e demisie, atunci presedintele de asociatie de proprietari isi depune mandatul.
In plus, mandatul are doar 4 ani. Dupa aceasta perioada, mandatul ar trebui sa inceteze de la sine. Nu cred ca exista în lege stipulat că presedintele de asociatie poate fi pe viață (decât dacă vrea el și este reales).
Am observat aceasta tendinta de a tine pe cineva cu forta in functia de presedinte de asociatie. Românii sunt niște mici nazi când li se pune pata. Am zis mici? Hmmm :))))))))))))))
Ultima modificare: Duminică, 7 Noiembrie 2021
Carmen-D, utilizator

Alte discuții în legătură

Ședință adunare generală re_convocată bună ziua am o întrebare ... ZDantes ZDantes Ședință Adunare Generală re/convocată Bună ziua Am o întrebare cu privire la legea 196/2018, mai precis cu privire la convocarea, respectiv ... (vezi toată discuția)
Anuntul de convocare a adunarii generale a proprietarilor dintr-un condominiu poate contine si data convocarii si data reconvocarii? gev gev Buna ziua, 1. anuntul de convocare a Adunarii Generale a Proprietarilor dintr-un condominiu poate contine si data convocarii si data reconvocarii? Sau ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. președintele asociației de proprietari își dă ... Carlo Carlo Bună ziua. Președintele Asociației de Proprietari își dă demisia (la 1 ianuarie un alt.membru si-a dat demisia rămâne 3 în momentul de fata). Ce acte ... (vezi toată discuția)