avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Demisia presedintelui asociatiei de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Demisia presedintelui asociatiei de proprietari

Bună seara.
Am și eu o nelămurire și vă mulțumesc anticipat pentru eventualele răspunsuri.
Un președinte de asociație de proprietari și-a dat demisia într-o adunare generală reconvocată și a spus că acesta este singurul punct din ședință, apoi a plecat.
Au rămas în continuare celelalte persoane, mai puțin de jumătate din numărul total de membri, și au continuat ședința, au făcut un proces verbal, eventual au ales un nou președinte.
Președintele care a demisionat a făcut și el un proces verbal, având ca unic punct demisia sa.
Întrebarea mea este: președintele poate să încheie ședința în felul acesta? Sau ea poate continua și sunt valabile ambele procese verbale?
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 09:19, 8 Noiembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata @ynocennta , nu am confundat nici o clipa institutia presedintelui tarii cu persoana juridica asociatia de locatari , ci am comparat mandatul presedintelui ( din care are , conform Constitutiei , dreptul sa demisioneze ) , cu cel al presedintelui de asociatie de locatari ( care , si el , are dreptul la demisie ) . Indiferent cine a parafat ( sau nu ) mandatul sau . De altfel , la inceput , presedintele si comitetul executiv se aleg in vederea infiintarii asociatiei , cf art 46 ( 1 ) al legii 196/2018 , deci nu prea are cine parafa mandatul acestuia . Tot in legea amintita , din art 54 ( 2 ) aflam componenta comitetului executiv : presedinte plus un numar par de membri , iar la art 55 (7 ) se vorbeste de demisia unui membru al acestuia . Prin deductie logica , presedintele fiind si el membru al CE , poate demisiona . Faptul ca institutia demisiei exista in Codul Muncii , nu inseamna deloc ca se aplica exclusiv CIM-urilor .
Ultima modificare: Duminică, 7 Noiembrie 2021
CHKa, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
''..Președintele care a demisionat a făcut și el un proces verbal, având ca unic punct demisia sa.
Întrebarea mea este: președintele poate să încheie ședința în felul acesta? Sau ea poate continua și sunt valabile ambele procese verbale? ''....puteti pastra ambele procese verbale. Este bun si al fostului strict pt demisie, si al dvs pentru ce s-a mai discutat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ședință adunare generală re_convocată bună ziua am o întrebare ... ZDantes ZDantes Ședință Adunare Generală re/convocată Bună ziua Am o întrebare cu privire la legea 196/2018, mai precis cu privire la convocarea, respectiv ... (vezi toată discuția)
Anuntul de convocare a adunarii generale a proprietarilor dintr-un condominiu poate contine si data convocarii si data reconvocarii? gev gev Buna ziua, 1. anuntul de convocare a Adunarii Generale a Proprietarilor dintr-un condominiu poate contine si data convocarii si data reconvocarii? Sau ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. președintele asociației de proprietari își dă ... Carlo Carlo Bună ziua. Președintele Asociației de Proprietari își dă demisia (la 1 ianuarie un alt.membru si-a dat demisia rămâne 3 în momentul de fata). Ce acte ... (vezi toată discuția)