Buna seara, as dori sa mă lămuriți cu o chestiune, am o condamnare cu amânarea aplicării pedepsei pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, fapta petrecandu se in 2020. Am o amendă penală pentru că am fost prins cu 0,5 grame de marijuana, fapta pentrecandu se în 2019. Acum am fost chemat să dau declarații și probabil că voi fi trimis în judecată pentru o faptă comisă în 2018, prima dintre aceste fapte concurente, tot pentru posesie de marijuana, aproximativ 0,2 g. Acum știu că celao favorabil scenariu ar fi renunțarea la urmărirea penală, însă dacă voi fi trimis în judecată care ar fi cele mai bune variante pentru mine? Se mai poate obține tot o amendă penală având în vedere și celelalte fapte?
Legea 143/2000 articolul 4 prevede închisoarea maxima pana la 2 ani sau 5 ani? pentru droguri de risc. Am găsit ambele variante, de asta întreb, ma puteți lamuri va rog frumos?
Dar fiecare fapta se va judeca separat, nu? Fiindcă dacă nu se încurcă una pe cealaltă mi se pare destul de la îndemână sa pot primi cu amânarea executării sau aplicării la al 2 lea proces, dacă am deja una, cea enumerata mai sus. Precizez ca sunt încadrat în articolul 4, maxim 2 ani. Am primit rechizitoriul pentru cel de al 2 lea proces. Și dacă se va putea repeta și la cel din urma? Pot primi 3 pedepse de amânarea sau suspendare, iar apoi cumulul sa se facă în funcție de gravitate?
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:
Daca va angajati avocat care sa va apere foarte bine puteți scapa de închisoare.
Concurs infracțiuni pedepse. Am primit o condamnare de 9 luni de închisoare cu o amânare de aplicare a pedepsei de 2 ani. Mai am 2 fapte penale, aflate în concurs de infracțiuni, pentru posesie de droguri în vederea propriului consum(am fost prins cu câte un joint de iarba fumând). Ma gândesc ca dacă, nu voi primi o renuntare la aplicarea pedepsei, mai pot primi o amânare? Iar în cel mai rău caz ce se poate întâmpla? Ma gândesc ca este greu sa primesc totuși cu executare. Știu ca în cazul concursului se aplica cea mai mare pedeapsa, cu un spor de o treime din cumulul celorlalte. Dar vreau sa știu ce posibilități de condamnări ar mai fi.
Nu, din păcate, n am știut de aceasta posibilitate. Am citit acum ce înseamnă.
Mai poate fi solicitata? Și întrebarea finala poate fi obținut ceva mai bun decat amânarea pedepsei și care ar fi acele variante în afara celei de renunțare?
Mulțumesc frumos pentru ajutor. Dar ați putea să mi spuneți de ce este exclusa renuntarea la aplicarea pedepsei? Iar domnul avocat mi a zis ca exista posibilitatea anularii permisului și al unei amenzi în schimbul unui cazier nepatat. Exista aceasta posibilitate? Exista ceva mai bun decât amânarea pedepsei, care este hotărârea, ceva mai bun care poate fi obținut? Pentru ca variantele enumerate mai sus, au fost cele expuse de către avocatul meu.
Acum am recitit primul mesaj, alcoolemia în sânge a fost de 0,9 la prima proba de sange, nu de 1,9 cum am scris inițial și la a 2 a 0,75.
Apel on vederea obținerii renunțării aplicării pedepsei. Buna seara, am o întrebare, am primit o amânare a aplicării pedepsei, deci permisul putea fi recuperat. Însă împreună cu avocatul meu am stabilit ca pentru mine este mai bine fără cazier, decât cu dreptul de a conduce, asa ca inițial am cerut renunțarea aplicării pedepsei sau amenda penala și anulare carnet, însă intenția noastră nu a fost luata în calcul. Țin sa menționez ca alcoolemia a fost la limita 0,44 in aer, 1,90 și 0,75 la cea de a 2 a proba. Sunt o persoana bine integrata în societate, proaspăt absolvent al universității din București. Dețin și o societate cu 6 angajați. Care ar fi șansele reale sa se schimbe hotărârea? Eu chiar sper sa obțin renunțarea aplicării pedepsei, este posibila după apel?
Bună seara, am și eu o întrebare, în urma săvârșirii conducerii un vehicul sub influenta alcoolului, alcoolemia fiind de 0,44 în aer, 0,90 și 0,75 in sânge, am primit amânarea aplicării pedepsei, cu termen de 2 ani. Aveam dreptul sa mi recuperez carnetul, în caz ca nu se făcea apel. Am avocat, asa ca am stabilit ca pentru mine este mai favorabil o amenda și fără cazier, decât sa am carnetul. Dar exista și posibilitatea renunțării aplicării pedepsei. Care ar fi șansele ca cea de a 2 a sa se întâmple? Având în vedere ca în prima instanta nu au luat în considerare intenția mea.