avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Apel in vederea obținerii renunțării aplicării ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Apel in vederea obținerii renunțării aplicării pedepsei. ...

Apel on vederea obținerii renunțării aplicării pedepsei. Buna seara, am o întrebare, am primit o amânare a aplicării pedepsei, deci permisul putea fi recuperat. Însă împreună cu avocatul meu am stabilit ca pentru mine este mai bine fără cazier, decât cu dreptul de a conduce, asa ca inițial am cerut renunțarea aplicării pedepsei sau amenda penala și anulare carnet, însă intenția noastră nu a fost luata în calcul. Țin sa menționez ca alcoolemia a fost la limita 0,44 in aer, 1,90 și 0,75 la cea de a 2 a proba. Sunt o persoana bine integrata în societate, proaspăt absolvent al universității din București. Dețin și o societate cu 6 angajați. Care ar fi șansele reale sa se schimbe hotărârea? Eu chiar sper sa obțin renunțarea aplicării pedepsei, este posibila după apel?
Amânarea aplicării pedepsei nu este o hotărâre de condamnare. Amenda penală presupune condamnarea. Cu alte cuvinte, amânarea aplicării pedepsei este o soluție favorabila raportat la una care presupunea amenda penală.
O solutie de renunțare la aplicarea pedepsei la alcoolemia dvs este exclusa.


Ultima modificare: Luni, 8 Noiembrie 2021
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Mulțumesc frumos pentru ajutor. Dar ați putea să mi spuneți de ce este exclusa renuntarea la aplicarea pedepsei? Iar domnul avocat mi a zis ca exista posibilitatea anularii permisului și al unei amenzi în schimbul unui cazier nepatat. Exista aceasta posibilitate? Exista ceva mai bun decât amânarea pedepsei, care este hotărârea, ceva mai bun care poate fi obținut? Pentru ca variantele enumerate mai sus, au fost cele expuse de către avocatul meu.
Acum am recitit primul mesaj, alcoolemia în sânge a fost de 0,9 la prima proba de sange, nu de 1,9 cum am scris inițial și la a 2 a 0,75.
Ultima modificare: Luni, 8 Noiembrie 2021
Casg, utilizator
Asta este altceva., ma refer la valoarea de 0.90, posibil sa aveți șanse la o soluție de renunțare.
Calculul retroactiv nu ați solicitat în faza de up?
Nu, din păcate, n am știut de aceasta posibilitate. Am citit acum ce înseamnă.
Mai poate fi solicitata? Și întrebarea finala poate fi obținut ceva mai bun decat amânarea pedepsei și care ar fi acele variante în afara celei de renunțare?
Ultima modificare: Luni, 8 Noiembrie 2021
Casg, utilizator
Parearea mea este sa discutati cu un avocat specializat in astfel de cauze aceste nelamuriri ale dvs. Pentru un raspuns pertinent, avocatul trebuie sa studieze dosarul si ulterior impreuna cu dvs sa formuleze o strategie de aparare. Din pacate pentru dvs, pana acum mi se pare ca ati tratat cu superficialitate situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, am și eu o întrebare, în urma săvârșirii conducerii ... Casg Casg Bună seara, am și eu o întrebare, în urma săvârșirii conducerii un vehicul sub influenta alcoolului, alcoolemia fiind de 0,44 în aer, 0,90 și 0,75 in ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan + accident + vatamare corporala adx adx Buna seara, Situatia (dosarul) se prezinta astfel: Persoana X si alte 2 persoane se urca intr-o masina. Toate cele 3 persoane au consumat bauturii acoolice. ... (vezi toată discuția)
Retinere permis de conducere fara drept de circulatie pentru alcool b_mario77 b_mario77 este posibil ca pt o alcoolemie de 0,75 in aer expirat,sa fiu sanctionat doar cu o amenda in faza de urmarire penala,fara a se mai ajunge in instant?si daca ... (vezi toată discuția)