avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Concurs infracțiuni pedepse
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Concurs infracțiuni pedepse

Concurs infracțiuni pedepse. Am primit o condamnare de 9 luni de închisoare cu o amânare de aplicare a pedepsei de 2 ani. Mai am 2 fapte penale, aflate în concurs de infracțiuni, pentru posesie de droguri în vederea propriului consum(am fost prins cu câte un joint de iarba fumând). Ma gândesc ca dacă, nu voi primi o renuntare la aplicarea pedepsei, mai pot primi o amânare? Iar în cel mai rău caz ce se poate întâmpla? Ma gândesc ca este greu sa primesc totuși cu executare. Știu ca în cazul concursului se aplica cea mai mare pedeapsa, cu un spor de o treime din cumulul celorlalte. Dar vreau sa știu ce posibilități de condamnări ar mai fi.
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2022
Casg, utilizator
Cel mai recent răspuns: Casg , utilizator 19:26, 27 Ianuarie 2022
Dar fiecare fapta se va judeca separat, nu? Fiindcă dacă nu se încurcă una pe cealaltă mi se pare destul de la îndemână sa pot primi cu amânarea executării sau aplicării la al 2 lea proces, dacă am deja una, cea enumerata mai sus. Precizez ca sunt încadrat în articolul 4, maxim 2 ani. Am primit rechizitoriul pentru cel de al 2 lea proces. Și dacă se va putea repeta și la cel din urma? Pot primi 3 pedepse de amânarea sau suspendare, iar apoi cumulul sa se facă în funcție de gravitate?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Daca va angajati avocat care sa va apere foarte bine puteți scapa de închisoare.

Casg, utilizator
Daca faptele sunt concurente, teoretic, se poate dispune amanarea aplicarii pedespsei pentru toate 3 dupa contopire.
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Mulțumesc frumos. Asta am vrut sa știu, dacă pot fi chiar și pana la 3 condamnări, fara executare, evident fiind îndeplinite condițiile de lege.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Daca faptele sunt concurente, teoretic, se poate dispune amanarea aplicarii pedespsei pentru toate 3 dupa contopire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contopire pedepse letty_2009 letty_2009 buna ziua. poate cineva sa ma lamureasca si pe mine intr-un caz concret de contopire pedepse? 10 oct 2004-talharie pedeapsa definitiva 7 ani-executat 5 ani si ... (vezi toată discuția)
Consum de marijuana abcdefg098 abcdefg098 Am fost prins cu aproximativ 0.2 grame iarba la inceputul lunii iulie. Am fost dus la sectie, unde am cooperat in totalitate. Inca nu am fost sunat de procuror ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa penala nutzzu nutzzu Buna ziua. As dori sa am un raspuns la urmatoarea speta in care autorul este o ruda a mea: Un inculpat este condamnat de prima instanta intr-un dosar ... (vezi toată discuția)