avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Activitate ruxandra@humansource.ro

Activitate ruxandra@humansource.ro

Da

Cornel Vasile a scris:

Depasea data de 01.10.2023, detasarea?

Da,adica data detasarii e aceesi cu data incetarii.

Cornel Vasile a scris:

Au fost detasati pana la data incetarii c.i.m. ?

Buna ziua!Am incetat niste contracte in luna octombrie, si am uitat sa operez marirea salariului minim pe economie. Am anulat incetarea, dar salariatii au fost detasati si nu pot opera marirea de salariu. Imi apare urmatorul mesaj: "Data de la care produce efectele nu poate fi setata in cadrul unei perioade de detasare incetate". Cum pot proceda pentru a modifica salariul? Multumesc anticipat
Buna seara! Pot detasa un sofer in Italia daca are permis de conducere ucrainean?El este ucrainean, dar are si cetatenie romana ( CI de Romania), dar permisul este de Ucraina. Va fi incadrat ca si conducator auto transport rutier de marfuri. Multumesc anticipat
Buna ziua. Daca un angajat moare in timpul liber ( dupa terminarea programului de munca), trebuie anuntat ITM, avand in vedere ca nu este accident de munca? Precizez ca respectivul este angajat, detasat transnational, si a facut infarct dupa terminarea programului de lucru in ziua respectiva. Multumesc anticipat
Buna ziua. Este suficient sa trimit o singura data convocarea pentru cercetare disiciplinara catre salariat?Sau trebuie sa trimit de 2 ori, in caz ca nu se prezinta la primul termen?Multumesc
Pentru salariatii incadrati pe nivel de studii superioare, cu o vechime mai mare de 1 an pe acest nivel trebuie facuta majorare de salariu?am gasit acest lucru intr-un model de decizie colectiva majorare salarii minime, dar nu vad nicio hotarare legala in acest sens.
La încetarea activității salariatului, angajatorii au obligația să îi elibereze acestuia o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, precum și un extras din registru. Nu se elibereaza la cererea acestuia?Angajatorul obligat sa si trimita aceste documente fostului angajat?Sau este obligatia angajatului sa vina sa le ridice?
Adica nu se mai scrie salariul minim brut intreg, respectiv 4000 lei, ci se trece cat ii revine pe ora?Adaosul/bonusul se poate trece la rubricile deja existente de adaos sau bonus din modelul cadru CIM?

Cornel Vasile a scris:

Pentru angajatii care se incadreaza la salarizarea in acord, salariul va include salariul de baza minim brut orar pe tara, la care angajatorul poate adauga rubrici aferente adaosurilor sau bonusurilor de acord si modului de stabilire a acestora. Aceste aspecte vor fi trecute in contractul individual de munca si/sau in contractul colectiv de munca.
[ link extern ]

Buna seara. Cum redactez un contract de munca cu salarizare in acord? De exemplu, pentru un zidar care primeste 60 euro /m cub si daca face mai mult primeste proportional cu cat a realizat. Unde adaug acesti 60 euro? La bonusuri, la prestatii suplimentare in bani, la alte adaosuri?Multumesc