avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Activitate Alex_51

Activitate Alex_51

Răspuns la discuția Încadrare conform COR
Dar dacă are și angajatorul vrea să îl încadreze ca agent servicii client e legal? Cum spuneam mai sus persoana are studii superioare, însă postul este pt studii medii.

Cornel Vasile a scris:

Nu poate fi încadrat ca analist, dacă nu are studii superioare.

Răspuns la discuția Încadrare conform COR
Mulțumesc pentru cod.
Și răspunsul la întrebarea mea referitor la cum ar putea fi încadrat ca analist sau ca agent, care ar fi, vă rog frumos?
Persoana respectivă este absolvent de studii superioare și mă întrebam dacă ar putea fi încadrată ca analist chiar dacă postul este pt studii medii?
Pt că din ce am vazut in clasificarea COR analistul servicii client face parte din grupa a IIa (superioară)- cel mai probabil studii superioare.

Mulțumesc

Cornel Vasile a scris:

333907 - Agent servicii client

Care este diferența între analist relații client și agent servicii client ? In ce grupă se încadrează unul și în ce grupă celălalt. Potrivit clasificarii COR ANALISTUL FACE PARTE DIN GRUPA A II- a, agentul se servicii nu l-am găsit.
Dacă postul este pentru studii medii poate fi angajat ca analist relații clienți sau e obligatoriu să fie angajat că agent servicii clienți?
Mulțumesc
Răspuns la discuția Refuz administrator explicații
Mulțumesc

Cristina CIUREA a scris:

Formulati o cerere scrisa adresata presedintelui asociatiei (nu administratorului) prin care solicitati sa vi se explice ce reprezinta acele penalitati, cum au fost calculate, etc. si sa va puna la dispozitie copii dupa listele de intretinere, fise de calcu sau orice document care va intereseaza.
Este obigat sa va raspunda, conform Legii 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor

Daca nu primiti un raspuns favoarabil sau refuza sa va raspunda, va adresati compartimentului de specialitate din cadrul primariei din localitatea in care se afla imobilul sau primariei de sector, in cazul in care este vorba de Bucuresti.

Dacă administratorul refuză să îți explice de ce ai de plătit alte penalitati dacă tu nu mai ai debite restante, ce este de făcut?
Cum se procedează în acest caz Și ce riscă? Cui ar trebui să mă adresez?

Prin orice sumă se înțeleg inclusiv acele penalitati care acum figurează ca penalitati restante?
Termenul de la care s-ar putea aplica este termenul scadent din tabelul în care sunt afișate sau 30 de zile de la data scadenta?

ynocentta a scris:

Comform disp in vigoare,asociatia de proprietari are dreptul sa aplice penalitati la orice suma cu titlu de restanta neachitata in termenul stabilit
Daca penalitatile au fost aplicate abuziv acestea pot fi imputate persoanei responsabile

Și dacă nu s-a contestat lista în termen de 10 zile (eu parcă știam că e 15), și se afiseaza acele penalitati ca restante, ele rămân de plată? Nu se mai poate face nimic? Poate acea sumă după 30 de zile de la afișarea ca restanta să creasca? Adica să i se aplice penalizări?

ynocentta a scris:

Conform disp in vigoare ,asociatia d eproprietari are dreptul legal sa aplice penalitati la orice suma cu titlu de restanta
Cuantumul penalitatilor trebuie sa fie votata de catre adunarea generala,nu pot depasi valoarea maxim prevazuta d elegiuitor si nu pot depasi valaoarea sumei de baza la care se aplica
Este temeinic si legal sa aplice penalizare dupa penalizare de ex daca sunteti inregistrat cu debit neachitat in luna septembrie se aplica penalizare daca acel debit nu a fost achitat nici in octiombrie se aplica penalizare
Daca in lista lunara d eintretinere nu sunt consemnate debite,orice penalizare este abuziva
Aveti drept legal sa contestati valoarea impusa in lista de intretinere la presedintele de asociatie in termen de 10 zile de la afisare

Îmi poate răspunde cineva ce se înțelege prin orice sumă restanta?

Alex_51 a scris:

Nici dacă rămâne restanta acea sumă numită penalizare? În lege parcă scria că se pot calcula penalizări pentru orice sumă restanta, sau nu?

vali m a scris:

Nu este legal.

Care este articolul din lege care prevede obligativitatea existentei unui cenzor?
Nici dacă rămâne restanta acea sumă numită penalizare? În lege parcă scria că se pot calcula penalizări pentru orice sumă restanta, sau nu?

vali m a scris:

Nu este legal.