avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuz administrator explicații
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuz administrator explicații

Dacă administratorul refuză să îți explice de ce ai de plătit alte penalitati dacă tu nu mai ai debite restante, ce este de făcut?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:32, 17 Decembrie 2021
Formulati o cerere scrisa adresata presedintelui asociatiei (nu administratorului) prin care solicitati sa vi se explice ce reprezinta acele penalitati, cum au fost calculate, etc. si sa va puna la dispozitie copii dupa listele de intretinere, fise de calcu sau orice document care va intereseaza.
Este obigat sa va raspunda, conform Legii 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor

Daca nu primiti un raspuns favoarabil sau refuza sa va raspunda, va adresati compartimentului de specialitate din cadrul primariei din localitatea in care se afla imobilul sau primariei de sector, in cazul in care este vorba de Bucuresti.
Ultima modificare: Joi, 16 Decembrie 2021
Cabinet Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
Mulțumesc

Cristina CIUREA a scris:

Formulati o cerere scrisa adresata presedintelui asociatiei (nu administratorului) prin care solicitati sa vi se explice ce reprezinta acele penalitati, cum au fost calculate, etc. si sa va puna la dispozitie copii dupa listele de intretinere, fise de calcu sau orice document care va intereseaza.
Este obigat sa va raspunda, conform Legii 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor

Daca nu primiti un raspuns favoarabil sau refuza sa va raspunda, va adresati compartimentului de specialitate din cadrul primariei din localitatea in care se afla imobilul sau primariei de sector, in cazul in care este vorba de Bucuresti.

Conform disp L nr 196/2018 aveti dretul legal sa formulati contestatie la valoarea impusa in lista lunara de intretinere in termen de 10 zile de la afisarea acesteia
Presedintele de asociatie detine obligatia legala sa raspunda la contestatie in termen de 10 zile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! care sunt prevederile legale care dau dreptul administratorului ... vasile coman vasile coman Bună seara! Care sunt prevederile legale care dau dreptul administratorului de bloc să refuze incasarea cheltuielilor la întreținere pe motiv că nu ... (vezi toată discuția)
Buna seara, sunt administrator imobile si am urmatoarea situatie ... Fireball Fireball Buna seara, Sunt administrator imobile si am urmatoarea situatie : am fost instiintat telefonic la inceput de martie 2023, de un inspector din cadrul ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari - lipsa raspuns in 30 de zile de la solicitare someonedan1980 someonedan1980 Am depus catre Asociata de proprietari din care fac parte o adresa scrisa (cu nr de inregistrare) in care am solicitat in scris raspuns la mai multe probleme ... (vezi toată discuția)