Instituția noastră a acordat tatălui stimulent de inserție, ca urmare a îndeplinirii cumulative a condițiilor impuse de OUG nr. 111/2010.
Precizez că ne aflăm în situația prevăzută de art. 29 alin 2 din actul normativ de mai sus .
În urma unor verificări, ne-am sesizat cu faptul că soția lui a introdus acțiune de divorț dar și că cei doi sunt despărțiți în fapt și nu mai locuiesc împreună.
Conform prevederilor art. 17 alin 2 în referire la art. 16 alin 2 lit h cu aplicarea la art. 12 lit. c. rezultă că plata stimulentului se suspendă începând cu luna următoare celei în care se constată că tatăl nu mai locuiește cu copilul/copii pentru care a solicitat acest drept.
Având în vedere cele de mai sus doresc să știu dacă procedăm corect în situația în care suspendăm plata stimulentului către tată.
Vă mulțumesc !
Alin. 3 al art. 30 ma pune in dificultate. Trebuie sa inteleg ca pentru mama care a nascut inainte de 01.01.2011 si pentru care s-a emis decizie in anul 2010 se reduce procentul de la 85%, cat a fost acordat in 2010, la 75% si se emite o noua decizie in acest sens ?
Art. 30
(1) Persoanele care au nascut sau nasc pana la data de 31 decembrie 2010 inclusiv, precum si cele care au adoptat sau adopta copilul, carora li s-a incredintat sau li se incredinteaza copilul in vederea adoptiei sau care au sau vor avea copilul in plasament, in plasament in regim de urgenta, cu exceptia asistentului maternal profesionist, ori care au fost sau urmeaza sa fie numite tutore pana la aceasta data beneficiaza de drepturile reglementate de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) Incepand cu 1 ianuarie 2011, pentru persoanele prevazute la alin. (1), indemnizatia pentru cresterea copilului se acorda in cuantum de 75% din media veniturilor nete lunare realizate in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului sau, dupa caz, anterioare adoptiei, incredintarii in vederea adoptiei, stabilirii masurii plasamentului sau a plasamentului in regim de urgenta sau a instituirii tutelei, dar nu mai putin de 600 lei si nu mai mult de 3.400 lei.
(3) Dispozitiile alin. (2) se aduc la cunostinta beneficiarilor prin emiterea unei noi decizii de catre agentiile teritoriale.
elis, ca si raymona_r , ma intereseaza acest subiect dar numai in ce priveste influenta somajului asupra vechimii. Unii sunt de parere ca somajul este vechime in munca in cazul pensionarii nu si pentru sporul de vechime.