avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Activitate varvarica

Activitate varvarica

Buna ziua ! Am o sora in varsta de 58 ani . Locuieste la casa , singura,iar vecinii din din spatele casei sunt de iehnie roma , care fac dezastrul , in idea de a o face sa le vanda lor casa si sa plece de acolo. In unele probleme ,de i le fac tiganii , ea mai apeleaza la politie , in speranta ca o ajuta si pe ea. Numai ca politia locala , in loc sa inteleaga care este situatia , tot ei ii dau amenda.A fost amendata si pe motiv ca avea o foarfeca veche agatata in gard , in curtea ei (agatata cu sfoara pe un gard de beton ). Zilele trecute , tiganii au atacat-o in curte (aruncand peste gard cu pietre in ea ) , iar ea a chemat politia si ca drept dovada ,politaiul a batut-o , i-a sucit mana si a dat cu ea de asfalt , ia dat cu piciorul in coaste....ceva jalnic , pe motiv ca zic ca ea e "nebuna" . La prima vedere asi zice ca politia locala ii apara pe tigani. Azi a primit de la postas , 5 plicuri cu amenda .4 amenzi pe data de 30.01.24 , si 1 pe data de 31.01.2024. Sora mea spune ca nu stie care este motivul de i-au dat amenda pe data de 30.01.24 , pentru ca ea nici nu a fost acasa. Iar pe 31.01.24 , s-a intamplat evenimentul de au dat cu ea de pamant. Va rog frumos , spuneti-ne ce avem de facut in cazul acesta . Putem sa-l dam in judecata pe politai? A cam intrecut masura.....
Acum 28 de ani , parinti mei au cumparat cu chitanta de mana un loc de casa impreuna cu vecini lor de la un alt vecin de-al nostru. Intre timp cel care a vandut terenul a decedat . Valoarea impozitului la pamant , venea copilul vanzatorului si le cerea banii la parintii mei pe fiecare an .Vecinii care au cumparat locul de casa impreuna cu parinti mei , au vandut casa la o familie de origine roma. Acum copii celui care a vandut pamantul , nu vor sa mearga la primarie impeuna cu parintii mei , sa faca actele , spunand ca ei nu le mai dau pamantul . Vor sa-l vanda din nou la familia de tigani. Ce putem sa facem in asemenea situatie. Va multumesc !
Am fost cu sotul la notar ( ruda sotului) sa facem actele la casa - sa ma treaca si pe mine in drepturi . Am dus toate actele la notar si cand a fost sa le ridicam , m-ia spus ca nu poate sa ma faca propietar impeuna cu sotul , numai daca-i virez la banca suma de 70000 lei , bani primiti de la parintii mei (mi s-a parut o porcarie , ca trebuie sa plateasca parintii mei munca mea si bani mei de i-am investit in acea casa ). A spus notarul ca poate sa-mi faca decat actul de uzufruct.Daca nu semnez actul de uzufruct , mai am drepul sa stau in casa un an de la decesul sotului . Constransa de situatie , am fost nevoita sa semnez hartia..... Mi se pare ca ceva este necurat la mijloc......
Buna ziua ! Am si eu o melamurire. Sunt la a douo casatorie legitim. Eu am un copil , sotul are un copil . Sotul este proprietar de locuinta in urma mostenirii de la parinti . Impreuna (eu cu sotul ) ,am construit in prelungirea casei , am reparat casa veche.....investitie mare. Daca se intampla ceva cu sotul (Doamne fereste ), eu am dreptul la ceva din casa sau ramane copilul lui drept proprietar? Am uitat sa specific ca mi-au facut actul de uzufruct.