avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ESTE VALABILA CHITANTA DE MANA?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ESTE VALABILA CHITANTA DE MANA?

Acum 28 de ani , parinti mei au cumparat cu chitanta de mana un loc de casa impreuna cu vecini lor de la un alt vecin de-al nostru. Intre timp cel care a vandut terenul a decedat . Valoarea impozitului la pamant , venea copilul vanzatorului si le cerea banii la parintii mei pe fiecare an .Vecinii care au cumparat locul de casa impreuna cu parinti mei , au vandut casa la o familie de origine roma. Acum copii celui care a vandut pamantul , nu vor sa mearga la primarie impeuna cu parintii mei , sa faca actele , spunand ca ei nu le mai dau pamantul . Vor sa-l vanda din nou la familia de tigani. Ce putem sa facem in asemenea situatie. Va multumesc !
Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2022
varvarica, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:31, 22 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In baza chitantei de mana puteti deschide actiune in instanta.
Ar fi bine sa va intelegeti pe cale amiabila (spuneti vecinului care a vandut cu chitanta de mana ca veti deeschide actiune in instanta si nu poate castiga), in plus va plati si cheltuielile de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoarea judiciara a chitantei de mana Ionut Mircea Ionut Mircea Ionut Mircea Ionut Mircea Bunica mea a facut o chitanta de mana fiind fortata de niste imprejurari la niste tigani vecini cu ea dandu-le 50 ari teren arabil sa il munceasca nu spre ... (vezi toată discuția)
Taxa autentificare Tatianaioan Tatianaioan Ma ajuta cineva cu un raspuns ,am cumparat o casa mica (la tara) compusa din o camera si bucatarie impreuna cu 7 ari de pamant ,am facut contract de mana cu ... (vezi toată discuția)
Chitanta. Nadia3 Nadia3 Chitanta de mana m-ai este valabila dupa decesul vanzatorului? (vezi toată discuția)