avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... TAXA AUTENTIFICARE
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

TAXA AUTENTIFICARE

Ma ajuta cineva cu un raspuns ,am cumparat o casa mica (la tara) compusa din o camera si bucatarie impreuna cu 7 ari de pamant ,am facut contract de mana cu cumparatorul ,in prezenta mai multor martori ,ce trebuie sa fac pentru autentificarea contractului ?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 07:41, 15 Februarie 2017
Cand ati facut chitanta? Vanzatorul traieste?
Va prezentati cu vanzatorul la un notariat ptr intocmirea unui contract de vanzare cumpare.
Pentru intabularea dreptului de proprietate nu se ia in considerare chitanta de mana.
La primarie impozitul ramane pe numele vanzatorului.
Buna seara ,da vanzatorul traieste ,are un fiu plecat in Germania de 40 de ani ,vrea sa mearga la el si ca sa nu lase amarata de casa (o camera si o bucatarie ,casa la tara intrun satuc ),mi-a vandut-o mie .Acum vreau sa incerc sa autentific actul de vanzare -cumparare .Chitanta ?banii sau dat fata de martori ,care au fost de fata si au semnat acest contract .Mentionez ca satul are in jur de 15 case in total .
Autentificarea la notariat nu se face cu martorii ci cu vanzatorul.
Altfel trebuie sa ajungeti in instanta pentru a se emite o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act de vanzare cumparare.
Discutati cu vanzatorul sa faceti contract de v/c la notariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta de mana cristi valentin cristi valentin so crul meu a cumparat o casa in baza unei chitante de mana in anul 1979.vechiul proprietar nu avea acte la casa,avea doar o chitanta de mana in care cumpara ... (vezi toată discuția)
Obtinere acte de proprietate pentru casa si teren cumparate cu, chitanta de mana ramo80 ramo80 Buna ziua, Va rog sa ma indrumati care este calea de urmat pentru a obtine actele de proprietate, in situatia urmatoare: Socrii mei au cumparat in urma cu ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana cu martori este valabila. berevtx berevtx Buna ziua, acum 11 ani cam in 2001,2002 socrii mei au cumparat o casa in jud. Buzau si au facut o chitanta de mana cu sase martori, iar pe chitanta specifica ... (vezi toată discuția)