avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Activitate executat

Activitate executat

divort in lipsa unuia dintre soti
O zi buna tuturor. Intrebarea mea de astazi este daca pot divorta in Romania in cazul in care nu mai intretin cu sotul meu nici o legatura de peste 12 ani. Suntem casatoriti din anul 1990 aici in Romania, dar sotul meu a parasit domiciliul conjugal in 2011 si de atunci nu mai tinem legatura. Dupa ultimele informatii, ar fi undeva in strainatate, (Ungaria) dar nu am o adresa concreta, iar familia lui nu imi poate da informatii.
Buna ziua. Intrebarea mea se refera la rovinieta. Am un AIXAM a741 cu numar galben de inregistrare la Primaria orasului in care locuiesc. Trebuie sa cumpar rovinieta daca vreau sa ma deplasez cu aceasta masina in alt judet, deci folosind reteaua de drumuri nationale.
Nu am divorțat încă deoarece sotul meu a parasit țara, fiind intr-o locatie necunoscuta de mine. La un divort trebuie citat si el măcar pentru prima fază preliminară.
donare apartament unei rude gr. 1
Bună ziua. Am o mică mare problemă la care caut rezolvare. Pe scurt. sunt căsătorită din anul 1990 cu o persoana care in anul 2011 a părăsit domiciliul conjugal si a înființat o relatie extra conjugală cu o persoană cu care se află si in prezent. Nu am tinut legatura, nu ne-am intalnit si nu am vorbit cu el de la acest timp. Nu am divorțat încă. Intre timp a murit mama mea de la care am moștenit un apartament cu trei camere in Brașov. Am dintr-o altă căsătorie două fete care traiesc momentan in strainatate. Cea mai mare m-a ajutat financiar in anii după despărțire și acum aș vrea să-i donez acest apartament. Legal îmi aparține fiind singura mostenitoare. Pot dona acest apartament sau am nevoie de încuviințarea sotului care de 11 ani nu mai știe de noi si nici noi de el.?
Am o datorie în Ungaria pentru care sunt executat silit. Acum mi-a murit mama și am mostenit apartamentul ei. Deocamdata nu am putut face succesiunea pentru ca nu am bani pentru taxele notariale. În cartea funciara figurez cu cota parte mostenire dupa decesul tatalui meu și a sorei mele. Intreb dacă pot vinde apartamentul, ca să pot plati datoria din Ungaria? Executorul nu are cunostinta de mostenirea din Romania deci nu a extins executarea și asupra apartamentului.