avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donare apartament unei rude gr. 1 Bună ziua. Am o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donare apartament unei rude gr. 1 Bună ziua. Am o mică mare ...

donare apartament unei rude gr. 1
Bună ziua. Am o mică mare problemă la care caut rezolvare. Pe scurt. sunt căsătorită din anul 1990 cu o persoana care in anul 2011 a părăsit domiciliul conjugal si a înființat o relatie extra conjugală cu o persoană cu care se află si in prezent. Nu am tinut legatura, nu ne-am intalnit si nu am vorbit cu el de la acest timp. Nu am divorțat încă. Intre timp a murit mama mea de la care am moștenit un apartament cu trei camere in Brașov. Am dintr-o altă căsătorie două fete care traiesc momentan in strainatate. Cea mai mare m-a ajutat financiar in anii după despărțire și acum aș vrea să-i donez acest apartament. Legal îmi aparține fiind singura mostenitoare. Pot dona acest apartament sau am nevoie de încuviințarea sotului care de 11 ani nu mai știe de noi si nici noi de el.?
Cel mai recent răspuns: executat , utilizator 15:13, 17 August 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Nu aveti nevoie de incuviintarea sotului.Casa este mostenirea dvs. de la parinti si el nu are nici un drept.Are dreptul la cota parte din casa numai in cazul in care decedati si devine mostenitor alaturi de fiice.
Puteti. Apartamentul este bunul dvs propriu.
Rezolvati-va problema cu sotul.
Divortati, faceti partajul pe bunurile comune pe care le aveti (daca aveti).
De ce stati asa de 11 ani?
Asteptati sa se intample ceva cu dvs, sa va mosteasca sotul, iar pe sot sa il mosteneasca cea de-a doua sotie si sa va lasati copiii incurcati cu cine stie ce persoane.
Nu am divorțat încă deoarece sotul meu a parasit țara, fiind intr-o locatie necunoscuta de mine. La un divort trebuie citat si el măcar pentru prima fază preliminară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon sau nu raamonaag raamonaag Buna ziua , sunt casatorita de 9 ani si am o fetita de 7ani . Din diferite motive nu ne mai intelegem . Datorita presiunilor psihologige la care suntem ... (vezi toată discuția)
Divort/partaj Johnny81 Johnny81 Buna ziua! Eu detin o jumatate dintr-o treime al unui apartament. Sora mea la fel. Tatal nostru 2/3. Totul in urma succesiunii de pe urma mamei noastre. ... (vezi toată discuția)
Divort Eliza Maria Eliza Maria Buna dimineata, Din luna mai a acestui an, in urma neintelegerilior repetate intre mine si sotul meu, a geloziei extreme, a urmaririi mele tot timpul, am ... (vezi toată discuția)