avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Activitate Mariana Cocor

Activitate Mariana Cocor

Reintegrarea se realizează în funcție de posibilitățile familiei, pentru a evita revenirea copilului în sistem după o perioadă scurtă de timp de la reintegrare.

Din acest motiv, DGSPC consideră că nu aș putea asigura toate terapiile necesare, în special terapia ABA, care, din păcate, nu este decontată. DGSPC nu susține astfel de cazuri, iar pentru a beneficia de gratuitate, măcar pentru logopedie, este necesar un certificat care să ateste această problemă. Cu toate acestea, reprezentanții DGSPC afirmă că „Da, este nevoie de terapie în continuare, dar nu pare atât de grav încât să îi scoatem certificat”.

De menționat că nu am informații detaliate despre terapiile pe care le urmează copilul, deoarece mi s-a spus că aceste date sunt „confidențiale”, chiar dacă nu am fost decăzută din drepturi. Singurul drept pe care îl am în prezent este de a-l vizita o dată la două săptămâni, pentru doar o jumătate de oră la sediul instituției.

Nu am acces la alte informații, cum ar fi detalii despre grădinița pe care o frecventează sau medicul la care este înscris. Din acest motiv, DGSPC consideră că este mai potrivit să înainteze dosarul către judecătorie cu propunerea de adopție.

Sunt conștientă că situația nu este corectă, însă nu îmi permit să plătesc o pensie alimentară de 750 de lei lunar, mai ales că acești bani nu ajung la copil, ci sunt depuși la Trezorerie pentru finanțarea DGSPC. Mi s-a sugerat să renunț la copil, fiind informată că, dacă sunt de acord cu propunerea de adopție, nu voi mai fi obligată să plătesc pensia. Totuși, din câte știu, chiar dacă solicit decăderea din drepturi, voi continua să plătesc pensia până când copilul va fi adoptat prin hotărâre definitivă.

Am propus să căutăm o asociație care să ofere terapii gratuite, însă mi s-a răspuns că, atâta timp cât copilul este la asistent maternal, DGSPC decide ce terapie face și unde o face. Mi s-a mai spus că, dacă voi reuși să-l iau acasă, voi putea alege unde să facă terapiile, dar doar dacă pot dovedi cu acte că am un venit suficient pentru a le acoperi. În caz contrar, nu vor susține reintegrarea și vor înainta dosarul la judecătorie cu propunerea de adopție.

Voi ține cont de răspunsul dvs. și voi încerca să contactez un avocat cât de curând.

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Intai, ar trebui sa vedeti ce acte aveti si sa mergeti la un avocat, integrarea in familie nu se face in functie de bani.
Apoi, daca mai aveti un copil, atunci cuantumul maxim al pensiei de intretinere ar fi 1/3 pentru ambii copii, insa este posibil ca cei doi copii sa nu aiba pensii egale. Nu stiu daca cererea de micsorare a pensiei va este de ajutor in perioada aceasta a incercarii de reintegrare a copilului in familie. Trebuie vazut ce terapii face acum copilul, ce i-ati putea asigura dv., facut o comparatie a conditiilor de terapie si cerut sustinere de la DGASPC.

Incercati sa vedeti ce cursuri puteti eventual accesa online, daca va permite timpul. Vedeti ca unele clinici (Hope parca) lucreaza si cu CAS. Se pot face terapii corecte, bune, cu implicare si nu neaparat cu zeci de mii de lei. Sigur ca banii ajuta, insa puteti gasi alte variante. Folositi timpul din CCC ca sa pregatiti lucrurile sa va puteti lua copilul.

Da,Dgspc a cerut aceasta pensie de întreținere pentru minor și instanta a aprobat.
Deci este hotărâre judecătorească,mi.a venit citație unde scrie:
Citez:Referitor la obligația de întreținere instanța va dispune obligarea mamei la plata către acesta a unei pensii de întreținere în cuantum de 1/4 din veniturile nete realizate lunar pana pe data de 15 a fiecărei luni de la prezenta hotărâre pana la majoratul minorului.
Deci da,ele (Doamnele de la Dgspc )au dus copilul la un centru psihologic unde au pus diagnosticul de autism spunând în instanța ca nu doresc sa dea curs procesului de reintegrare și trimit dosarul la judecătorie cu propunerea de adopție fiindcă familia nu își permite terapia.
Am făcut o cerere pentru micșorarea pensiei alimentare și acum aștept sa vad decizia judecătorului.
Drept urmare sper ca judecătorul sa nu accepte sa deschidă dosarul pentru adopție și sa sper în continuare ca nu îmi pierd copilul..

c123456 a scris:

Decizia mentionata este o hotarare judecatoreasca? Urmaresc de cativa ani subiecte despre pensie de intretinere si nu am mai vazut vreo situatie asemanatoare, sa fie parintele obligat sa plateasca pentru copil aflat in plasament. Parintii au obligatia, este posibil, dar ar fi situatii exceptionale, nu e cazul dvs.

Imi aduc ca am vazut o postare acu vreo doua luni, o mamica minora la data nasterii, i se pretindea sa aiba venituri peste medie pentru i se da copilul, ceea ce este absurd.

Daca e hotarare judecatoreasca ... cereti micsorare, nu cereti sa nu platiti ... puteti cere sa se stabileasca in suma fixa... de ex 200 de lei... dupa posibilitati... instanta poate admite in situatii exceptionale.

Daca nu-i hotarare judecatoreasca, nu cunosc sa existe vreo procedura prin care dgsapc sa poata stabili pe cale administrativa... posibil sa fie abuz, sa va determine sa renuntati definitiv la copil?

Daca copilul are nevoi medicale, extraordinare... parintele trebuie sa-si abandoneze copilul pentru a i se oferi ingrijiri in cazul in care parintele nu are posibilitati?

Nu inteleg ce vreti sa ziceti ... s-a facut dosar de adoptie? Este noaptea mintii, pareti a fi victima a atator abuzuri.

Incercati sa gasiti avocat. Puteti sa oferiti un avans, sa platiti esalonat... poate trebuie doar sa va redacteze. Puteti sa contactati avocati si din alte judete.

Unii posibil sa va judece, sa zica ca-i pentru binele copilului, ca-i corect, normal...

Copiii sunt crescuti de parinti, mama si tata, de mii de ani. De mii de ani mama este cea care, in mod obisnuit, se ingrijeste de copil.

Când l-am născut, eram încă minoră și deja despărțită de tatăl acestuia. Copilul a rămas la tatăl său până când a împlinit 6 luni. După aceea, am obținut în instanță custodia comună, cu domiciliul stabilit la mine. Și nu, nu am avut un avocat din oficiu, iar probabil știți cât de mari sunt onorariile pentru astfel de situații.

Protecția Copilului este obligată să cerceteze situația timp de cel puțin doi ani după ce te-au luat în vizor.

Între timp, m-am îmbolnăvit destul de grav și a fost necesară o operație. Eram complet singură, fără niciun ajutor din partea familiei, iar din partea tatălui copilului am primit doar sprijin verbal. În aceste condiții, Protecția Copilului a decis să îl ia în grijă pe o perioadă determinată. Am semnat că sunt de acord cu această măsură, dar pentru maximum 3 luni.

După ce mi-am rezolvat problemele, am cerut reintegrarea copilului în familie. Mi-au fost solicitate nu mai puțin de 10 acte: cazier, contract de muncă, contract de chirie, testări psihologice (obligatorii pentru reintegrare) și, bineînțeles, le-am obținut pe toate.

Între timp, doamnele de la Protecția Copilului au decis că cel mic are nevoie de terapie, considerând că ar avea un început de autism—ciudat, deoarece eu îl dusesem anterior la evaluare și acest diagnostic nu fusese pus.

Ulterior, procesul de reintegrare a fost blocat, cerându-mi-se un venit de peste 6000 de lei pe lună, deoarece terapiile pe care le urmează copilul costă 3500 de lei lunar (ABA, logopedie și kinetoterapie). Nu am putut dovedi un astfel de venit, iar ei au hotărât să deschidă dosarul de adopție împotriva voinței mele.

În tot acest timp, am avut drept de vizită o dată la două săptămâni, am fost mereu implicată și am contribuit cu tot ce a avut nevoie copilul.

Acum mi s-a impus să plătesc 1/4 din venit, iar acești bani trebuie virați către Trezorerie. Așadar, acești bani nu ajung în mod direct la copil,și având în vedere că are și alte necesități și doresc sa contribui la nevoile lui (pampers,jucării,mâncare)etc ,nu ,nu pot da această sumă atât de mare!
Am întrebat la Dgspc dacă este posibil să îi facă certificat pentru a putea obține aceste terapii gratuit ca să îl pot lua Acasă ,răspunsul a fost ,,Aaa nu ,ca nu este chiar atât de grav" și totuși statul fără acest certificat nu îți poate da un ajutor pentru achitarea terapiilor.
Este o situație complicată, o sa încerc sa depun cerere și sa primesc o pensie de 1/6 din veniturile nete..
Legea impune și dacă ești decăzuta din drepturi sa plătești din câte știu

Consider că doar vă dați cu părerea. Când l-am născut, eram încă minoră și deja despărțită de tatăl acestuia. Copilul a rămas la tatăl său până când a împlinit 6 luni. După aceea, am obținut în instanță custodia comună, cu domiciliul stabilit la mine. Și nu, nu am avut un avocat din oficiu, iar probabil știți cât de mari sunt onorariile pentru astfel de situații.

Protecția Copilului este obligată să cerceteze situația timp de cel puțin doi ani după ce te-au luat în vizor.

Între timp, m-am îmbolnăvit destul de grav și a fost necesară o operație. Eram complet singură, fără niciun ajutor din partea familiei, iar din partea tatălui copilului am primit doar sprijin verbal. În aceste condiții, Protecția Copilului a decis să îl ia în grijă pe o perioadă determinată. Am semnat că sunt de acord cu această măsură, dar pentru maximum 3 luni.

După ce mi-am rezolvat problemele, am cerut reintegrarea copilului în familie. Mi-au fost solicitate nu mai puțin de 10 acte: cazier, contract de muncă, contract de chirie, testări psihologice (obligatorii pentru reintegrare) și, bineînțeles, le-am obținut pe toate.

Între timp, doamnele de la Protecția Copilului au decis că cel mic are nevoie de terapie, considerând că ar avea un început de autism—ciudat, deoarece eu îl dusesem anterior la evaluare și acest diagnostic nu fusese pus.

Ulterior, procesul de reintegrare a fost blocat, cerându-mi-se un venit de peste 6000 de lei pe lună, deoarece terapiile pe care le urmează copilul costă 3500 de lei lunar (ABA, logopedie și kinetoterapie). Nu am putut dovedi un astfel de venit, iar ei au hotărât să deschidă dosarul de adopție împotriva voinței mele.

În tot acest timp, am avut drept de vizită o dată la două săptămâni, am fost mereu implicată și am contribuit cu tot ce a avut nevoie copilul.

Acum mi s-a impus să plătesc 1/4 din venit, iar acești bani trebuie virați către Trezorerie. Așadar, acești bani nu ajung în mod direct la copil,și având în vedere că are și alte necesități și doresc sa contribui la nevoile lui (pampers,jucării,mâncare)etc ,nu ,nu pot da această sumă atât de mare!

Dacă dumneavoastră considerați că acesta este dezinteres, vă invit să mergeți la DGASPC și să vedeți cât de greu—sau chiar imposibil—este să îți recuperezi copilul, lucru pe care mi-l doresc enorm.

Mulțumesc pentru timpul acordat!

Bună ziua!Minor în vârstă de 3 ani aflat în sistem de protecție la asistent maternal.
Eu ca mamă am primit decizie cum ca trebuie sa plătesc 1/4 din salariu ca o contribuție pentru sediu DGSPC,pot sa fiu scutita de aceasta contribuție având în vedere ca sunt și în concediu de creștere copil pentru cel de al doilea copil?
As vrea sa depun o cerere în instanta pentru a reduce suma sau a nu plăti.deloc aceasta contribuție.
Mulțumesc!
Daca am varsta de 17 ani ,nu mai sunt în grija parintilor si locuiesc cu iubitul meu iar mama continua sa mi ia alocatia fara a mi o da .Ce pot face ?
Buna ziua,sunt într o situatie destul de complicata si as dorii si eu o îndrumare.Am ramas însarcinata cand aveam 15 ani (la jumatatea lui iunie) ,în septembrie am împlinit 16 ani,tatal copilului a împlinit si el 19 ani cu o luna dupa ce am ramas însarcinata.Tutorele meu (adica mama)nu a dorit sa mai stau în casa ei în continuare asa ca a propus sa ma casatoresc cu tatal copilului si sa ne mutam împreuna.Nu ne am casatorit dar locuim împreuna si avem situatie financiara destul de favorabila.Legal,el poate pati ceva pentru ca sunt minora?
Ce pot face daca mama nu doreste sa mi semneze pentru internare si externare cand nasc?precizez ca nu a dorit nici sa mi dea tutela altcuiva pt a semna cineva pt mine pana la împlinirea varstei de 18 ani ,nu a fost de acord nici cu întreruperea sarcinii dar nici nu vrea sa îsi îndeplinesca sarcinile de parinte si sa mi dea semnaturi pt nastere /liceu .
Multumesc anticipat!
Daca am lasat o minora de 15 ani gravida ,eu împlinind 19 în momentul în care ea a ramas însarcinata.Reprezinta o fapta penala?
As dori sa stiu ce pot sa patesc.
Sora mea vrea sa ma ia în custodie cu acordul mamei ,ea o sa beneficieze de vreun ajutor pentru cresterea mea ?
A mai lucrat înainte ca lucrator în depozit ,nu cred ca a avut contract de munca.

Ionut.ion a scris:

Tatal poate lua indemnizatie daca are minim 12 luni lucrate, in cazul dumnealui, inainte de nasterea copilului.
Am mai intrebat, ce ocupatie a avut inainte de acest job?
Si indemnizatie poate lua doar un singur parinte, nu ambii.