Buna ziua,sunt într o situatie destul de complicata si as dorii si eu o îndrumare.Am ramas însarcinata cand aveam 15 ani (la jumatatea lui iunie) ,în septembrie am împlinit 16 ani,tatal copilului a împlinit si el 19 ani cu o luna dupa ce am ramas însarcinata.Tutorele meu (adica mama)nu a dorit sa mai stau în casa ei în continuare asa ca a propus sa ma casatoresc cu tatal copilului si sa ne mutam împreuna.Nu ne am casatorit dar locuim împreuna si avem situatie financiara destul de favorabila.Legal,el poate pati ceva pentru ca sunt minora?
Ce pot face daca mama nu doreste sa mi semneze pentru internare si externare cand nasc?precizez ca nu a dorit nici sa mi dea tutela altcuiva pt a semna cineva pt mine pana la împlinirea varstei de 18 ani ,nu a fost de acord nici cu întreruperea sarcinii dar nici nu vrea sa îsi îndeplinesca sarcinile de parinte si sa mi dea semnaturi pt nastere /liceu .
Multumesc anticipat!
Daca am lasat o minora de 15 ani gravida ,eu împlinind 19 în momentul în care ea a ramas însarcinata.Reprezinta o fapta penala?
As dori sa stiu ce pot sa patesc.
A mai lucrat înainte ca lucrator în depozit ,nu cred ca a avut contract de munca.
Ionut.ion a scris:
Tatal poate lua indemnizatie daca are minim 12 luni lucrate, in cazul dumnealui, inainte de nasterea copilului.
Am mai intrebat, ce ocupatie a avut inainte de acest job?
Si indemnizatie poate lua doar un singur parinte, nu ambii.
Buna ziua.Daca sunt eleva ,clasa a 10 a la liceu Tehnic ,învatamant profesional si am frecventat cursurile fara oprire ,pot lua indemnizatie crestere copil ?Precizez ca am lucrat timp de 3 luni dar dupa m am retras ne luandu mi concediu sau ceva de genul.Tatal copilului munceste de aproximativ 6 luni ,poate lua concediu crestere copil pentru a primii indemnizatie iar eu indemnizatie ca elev?
In urma relatiei de un an (în care am locuit împreuna ,a rezultat un copil ,nenascut încă.El are dubii ca nu este al lui obligandu ma sa fac un test adn.
Pot sa refuz testul?
Îl voi face în momentul în care decide pe deplin ca nu vrea sa se implice în cresterea copilului si atunci este necesar pt stabilirea paternitatii ca sa îl pot da în judecata.