avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Activitate lilinimat

Activitate lilinimat

Buna ziua,

As doti sa stiu ce studii sunt necesare pentru a fi asistent manager.
Am terminat un curs de 6 luni pentru managament- marketing in turism, cursul fiind avizat de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Ministerul Educatiei, Ministerul Muncii.

Va multumesc
Discuție intrebare
Buna seara
As vrea sa stiu daca este adevarat ca pot primi un fel de indemnizatie de la fostul meu sot pentru faptul ca imi cresc singura copiii.Mentionez ca am doi copii, unul de 16, respectiv 8 ani.Pe fiul meu cel mare l-am avut in timpul cand am fost casatoriti.In anul 1995 am divortat iar copilul mi-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca.La scurt timp m-am impacat cu fostul meu sot dar nu ne-am mai casatorit.Eu am lucrat in invatamant.In anul 2000 s-a nascut cel de-al doilea copil, dupa care am ramas acasa si nu m-am mai dus la serviciu din cauza ca am deschis o afacere dar pe numele lui, eu ajutandu-l la pensiunea pe care a deschis-o. Acum doi ani s-a hotarat sa plece de acasa si sa locuiasca intr-o alta casa pe care am construit-o impreuna dar este tot pe numele lui.Am hotarat atunci impreuna ca o sa-mi plateasca lunar suma de 500 euro pentru a putea intretine copiii si casa,dar din vara anului 2008, luna iunie, a refuzat sa-mi mai dea aceasta suma.Momentan sunt in proces de incredintare a minorului si de calculare a pensiei alimentare pentru amandoi copiii.Sunt in cautare si de un serviciu cu toate ca nu stiu ce voi face cu cel mic.EL este in clasa si trebuie ca dupa scoala sa stea cu cineva iar acel cineva trebuie platit.
Răspuns la discuția intrebare
Va multumesc pentru raspunsul dumnavoastra.
Cui as putea sa cer ajutor pentru a putea sa-l fac raspunzator pentru faptul ca ma supune la un stres continuu atat pe mine cat si pe copii?De asemenea sunt in proces si pentru acordarea pensiei alimentare copiilor.El imi achita suma de sase sute de roni dar la data cand vrea el si mereu ma ameninta ca urmatoarea luna nu-mi mai da nimic.Si acesta este tot un stres la care suntem supusi. Mereu il suna pe cel mic si ii "infecteaza"creerul cu tot felul de promisiuni iar cel mic din cauza ca-l iubeste mult face ce spune el.Este adevarat caas putea obtine si o indemnizatie de crestere acopiilor de la el?
Discuție intrebare
buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu un raspuns urgent: stau intr-o casa care e pe numele meu si al fostului sot. El este proprietar pe jumatate de casa dar nu are adresa aici.De doi ani nu mai locuieste cu mine si am intentat proces de partaj,fiind divortati de 13 ani. Din vara vine si ma agreseaza vebal si psihic atat pe mine cat si pe copii.Am chemat politia si am avut apoi si o intrevedere acolo unde a semnat ca isi va vedea de treaba lui. Acum vine mereu si face totfelul de lucruri care ma supara. As putea sa-i pun restrictie de intrare in curte si in casa pana se vor lamuri lucrurile dupa partaj?Mentionez ca are o influenta negativa si asupra copiilor, ei fiind elevinu se pot concentra asupra scolii,cel mare are 16 ani iar cel mic are 8 ani.
Buna ziua,
Am si eu o problema.Am construit impreuna cu fostul meu sot o casa in anul1993. Avem urmatoarele acte:autorizatie de demolare a vechii case care afost ,autorizatie de constructie pentru casa noua,autorizatie de urbanism.Casa a fost finalizata in anul 1995 dar fostul meu sot nu a fost sa ridice autorizatia de terminare a lucrarii.In cartea funciara figureaza casa veche si 1000 m patrati in folosinta noastra dar e o problema ca noua casa e mai mare decat fosta casa si cei 1000m patrati.Acum suntem in proces de partaj si actele pe casa nu sunt in regula. Cum pot sa obtin acel certificat de terminare a lucrarilor si cum trebuie sa procedez pentru ca sa inscriu casa in cartea funciara.Sunt nelamurita pentru ca daca merg la primarie m-i se spune o procedura iar daca intreb la notar, alta procedura. Se poate face partajul pe casa noua si apoi dupa pronuntarea sentintei sa putem face fiecare actele de intabulare separat pe partea lui?
Va multumesc
Răspuns la discuția intrebare
Va multumesc pentru raspuns.Am fost la primarie pentru a cere eliberarea unei autorizatii de terminare a lucrarilor dar functionara de la urbanism mi-a spus ca trebuie sa platesc un evaluator care sa-mi evalueze casa la valoarea de astazi. Nu consider ca acest lucru este normal deoarece casa a fost terminata in anul 1995. Evaluatorul mi-a cerut pentru evaluare cinci sute de roni.
Răspuns la discuția custodie
va multumesc, sper sa se termine totul cat mai repede si sa ne gasim linistea
Răspuns la discuția custodie
Va multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra rapid. Am avut serviciu dar dupa nasterea celui mic am decis impreuna cu fostul meu sot sa raman acasa pentru a putea avea grija de cei doi copii si pe langa asta am lucrat la el la pensiune dar fara niciun act doveditor. Am numai martori.Copiii de altfel nu-si doresc sa stea cu el.Acum sunt in prezent in imposibilitatea de a ma angaja deoarece nu are cine sa aiba grija de cel mic .
Discuție custodie
Am doi copii. Primul are 16 ani si este nascut in timpul casatoriei cu tatal lui. Am divortat acum 13 ani si instanta m-i l-a incredintat mie spre crestere. Intre timp m-am impacat cu fostul meu sot dar am traitin concubinaj. L-am nascut pe cel de-al doilea copil si dupa un timp ne-am despartit. Am deschis proces pentru recalcularea pensiei alimentare pentul primul copil si pentru calcularea pensiei celui de-al doilea copil, precum si pentru custodia celui mic. Momentan nu am un loc de munca si va rog sa-mi spuneti daca exista posibilitatea ca cel mic sa nu-mi fie incredintat.
va multumesc
Discuție intrebare
sunt in proces de partaj cu fostul meu sot. Avem o casa pe numele amandurora dar actele nu au fost perfectate. Exista autorizatie de constructie, de urbanism, de demolare a vechii case,dar nu s-a luat autorizatia de terminare a lucrarilor si de dare in folosinta. In cf. apare vechea casa plus 100m partati in folosinta. Problema este ca noua casa are suprafata mai mare decat vechea casa si cei 100 m. patrati.Ce pot sa fac mai departe pentru ca de la primarie m-i s-a spus ca trebuie sa platesc un evaluator care sa-mi evalueze casa la valoarea de astazi. mentionez ca impozitul pe casa este platit in urma unei declaratii pe proprie raspundere. Avocata pe care am angajat-o nu-mi spune nimic clar ce am de facut.